Διεθνή

Bloomberg: Στις 14 Μαΐου «έδειξε» εκλογές στην Τουρκία ο Ερντογάν

Bloomberg: Στις 14 Μαΐου «έδειξε» εκλογές στην Τουρκία ο Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: PPO/Handout via REUTERS

Τη 14η Μαΐου φαίνεται πως έχει επιλέξει ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Τη 14η Μαΐου φαίνεται πως έχει επιλέξει ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Όπως αναφέρει το έγκυρο Μέσο, ο Τούρκος πρόεδρος «φωτογράφισε» στις δηλώσεις του την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στη γειτονική χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας “φτάνει, οι πολίτες έχουν το λόγο”».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν πριν τον Ιούνιο, τονίζοντας πως μεσολαβεί ένα διάστημα πέντε μηνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, σε δηλώσεις του το Σάββατο, δεν αρκέστηκε μνα «φωτογραφίσει» την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αλλά μίλησε συγκεκριμένα για τις 14 Μαΐου: «Φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά.

Τονίζουμε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον υποψήφιό της για την προεδρία, παρ’ ότι όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Κιλιντσντάρογλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments