Διεθνή

Η Καïλή παραμένει στην φυλακή

Η Καïλή παραμένει στην φυλακή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

H Eύα Καϊλή έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24ώρου και να κριθεί τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.

Την παραμονή της κ. Εύας Καïλή στην φυλακή αποφάσισαν οι βελγικές Αρχές, απορρίπτοντας την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης καταγγέλλουν οι συνήγοροί της.

H Eύα Καϊλή έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24ώρου και να κριθεί τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.

Επίσης, οι δύο συνήγοροί της, Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προχώρησαν σε καταγγελίες για βασανιστήρια και για μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή.

Ειδικότερα, οι δύο συνήγοροι τη κυρίας Καϊλή ανέφεραν ότι η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση για έξι ώρες, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί, ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της, καταγγέλοντας βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα και έκαναν λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά το μήνα είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα” είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στις κάμερες, σε ένα μήνα θα μπορεί να ζητήσει ξανά να αφεθεί ελεύθερη.

Ως προς  την ανακοίνωση των βελγικών Αρχών, αυτή αναφέρει: «Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες

Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments