Διεθνή

Νταβός – Σάνα Μαρίν: Θα στηρίζουμε την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία για όσο χρειαστεί

Νταβός – Σάνα Μαρίν: Θα στηρίζουμε την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία για όσο χρειαστεί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στήριξη της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί αλλά και εκμετάλλευση δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση της χώρας πρότεινε η Φινλανδή πρωθυπουργός

Η Φινλανδία είναι προετοιμασμένη να συνεχίσει την στήριξη της Ουκρανίας, στη σύγκρουσή της με την Ρωσία, για όσο χρειαστεί, ανέφερε η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν μιλώντας στο ετήσιο World Economic Forum που διοργανώνεται στο Νταβός της Ελβετίας.

«Πιστεύω ότι το μόνο μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι θα στηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, Ένα χρόνο, δύο χρόνια, πέντε, δέκα, δεκαπέντε χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρίν.

Σημειώνεται ότι η φινλανδική κυβέρνηση προσέφερε μέσα στο 2022 το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη της Ουκρανίας, εκ των οποίων περίπου τα 190 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για την αγορά στρατιωτικού υλικού, για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Ανοικοδόμηση με ρωσικά κεφάλαια

Παράλληλα, η Φινλανδή πολιτικός εξέφρασε και μία άποψη για το πώς μπορεί να ανοικοδομηθεί η χώρα. Συγκεκριμένα, η Μαρίν τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας νόμιμος τρόπος για την εκμετάλλευση των «παγωμένων» ρωσικών κεφαλαίων τα οποία θα μπορούσαν να διοχετευθούν στη ρημαγμένη από τον πόλεμο Ουκρανία.

Εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων οι Ρώσοι ολιγάρχες φέρονται να έχουν απωλέσει ποσό που φτάνει τα 95 δισεκατομμύρια δολάρια, εντός του 2022, άρα «θα μπορούσε να επηρεαστεί ο πόλεμος περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε, καθώς υπάρχουν πολλά συμφέροντα πίσω από αυτά τα χρήματα», σημείωσε η Μαρίν.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης η Μαρίν εξέφρασε και την ανησυχία της για τα επίπεδα χρέους γειτονικών χωρών, που επίσης επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι «σοβαρό θέμα για όλους μας», καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται την ίδια οικονομία, κατέληξε η Φινλανδή πρωθυπουργός.

Τέλος, η ηλικία και το φύλο της δεν θα μπορούσαν παρά να τεθούν στο πάνελ. Η ίδια τόνισε ότι δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να τεθεί προς συζήτηση καθώς αντιμετωπίζει τις καταστάσεις όπως ακριβώς θα το έπραττε και ένας άνδρας συνάδελφός της ή ένα πρόσωπο μεγαλύτερης ηλικίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments