Διεθνή

Σολτς: Η Γερμανία θα στείλει τανκ αν στείλουν και οι ΗΠΑ

Σολτς: Η Γερμανία θα στείλει τανκ αν στείλουν και οι ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ertnews

Προς επίλυση φαίνεται ότι βαίνει το μάλλον προσωρινό αδιέξοδο μεταξύ των δυτικών χωρών ως προς την αποστολή ισχυρής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Προς επίλυση φαίνεται ότι βαίνει το μάλλον προσωρινό αδιέξοδο μεταξύ των δυτικών χωρών ως προς την αποστολή ισχυρής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται αυτήν την στιγμή από δυτικά δίκτυα, η Γερμανία συναινεί στην παροχή συμπληρωματικής βοήθειας στο Κίεβο, με τον Γερμανό καγκελάριο να δηλώνει υπέρ της αποστολής τανκ αν συμφωνούν και στείλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Για αρκετές εβδομάδες, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς βρισκόταν υπό διεθνή πίεση, αλλά έδειξε αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, ότι η πόρτα ήταν ακόμα ανοιχτή σχετικά με την αποστολή τανκς.

Ο Όλαφ Σολτς δήλωσε πριν από λίγο από το ελβετικό καντόνι ότι «η Γερμανία θα στείλει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία αν στείλουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Η δήλωση αυτή είναι μια επιβεβαίωση της γερμανικής θέσης, αλλά συνιστά ταυτόχρονα και μια πρόοδο συγκριτικά με την τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τον νέο Γερμανό υπουργό Άμυνας, δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση για την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Leopard 2 στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πιστόριους είχε δηλώσει: «Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα πότε θα ληφθεί μια απόφαση και ποια θα είναι η απόφαση για τα άρματα μάχης Leopard. Δεν διστάζουμε, απλώς ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά. Έχουμε την ευθύνη να σκεπτόμαστε προσεκτικά τις συνέπειες για όλα τα μέρη στη σύγκρουση. Πολλοί σύμμαχοι συμμερίζονται την άπoψη του Βερολίνου», είπε ο υπουργός,  ο οποίος εκτίμησε ότι «υπάρχουν ικανοί λόγοι να είναι υπέρ και ικανοί λόγοι να είναι κανείς κατά αυτών των παραδόσεων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments