Διεθνή

Η Ιταλία στηρίζει την Ουκρανία

Η Ιταλία στηρίζει την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: HuffPost

Η Τζόρτζια Μελόνι πρόκειται να μεταβεί στο Κίεβο μέσα τον Φεβρουάριο και ο Τύπος στη Ρώμη αναφέρεται στη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρεται από την Ιταλία.

Η Ιταλία συνεχίζει να βρίσκεται, δυναμικά, στο πλευρό της Ουκρανίας. Η Τζόρτζια Μελόνι πρόκειται να μεταβεί στο Κίεβο μέσα τον Φεβρουάριο και ο Τύπος στη Ρώμη, αναφέρεται στη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρεται από την Ρώμη. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να συμβάλει στην αποστολή του αντιπυραυλικού συστήματος Samp/T, μαζί με την Γαλλία.

Στόχος να προσφερθεί στην Ουκρανία η καλύτερη δυνατή προστασία ιδίως για την περιοχή του Κιέβου. Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο έως τώρα διέψευδε ότι έχει ληφθεί επίσημη απόφαση και επέμενε ότι το σχετικό διάταγμα βρίσκεται ακόμη σε φάση επεξεργασίας.

Ο Τύπος όμως αναφέρεται σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες για την παροχή του Samp/Τ, μίλησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, η ίδια η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει πάντως το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος για την νέα αυτή παροχή οπλικού συστήματος, πρόκειται να το αναλάβει η Γαλλία.

Με τα όπλα …στην ειρήνη .

Πριν λίγο, δε, σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μελόνι, Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρθηκε στο όλο θέμα και υπογράμμισε: «Εργαζόμαστε με στόχο την αποστολή αντιπυραυλικού συστήματος Samp/Τ, με πρωτοβουλία της χώρας μας και της Γαλλίας. Ελπίζουμε, η αποστολή αυτή να μπορέσει να γίνει σύντομα». Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας πρόσθεσε δε ότι «τα όπλα είναι ένα μέσο άμυνας που θα έπρεπε να οδηγήσει στην ειρήνη, μια δίκαιη ειρήνη».

Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώην αρχηγός της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγός Λεονάρντο Τρικάρικο, σε δηλώσεις του εξέφρασε σκεπτικισμό: «ακόμη και η αποστολή μιας μόνον συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Samp/Τ μπορεί να αποδυναμώσει την άμυνα της Ιταλίας. Τα τελευταία χρόνια, τα οπλικά μας συστήματα δεν εκσυγχρονίστηκαν όπως θα έπρεπε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Τρικάρικο θεωρεί, τέλος, ότι το όλο θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά, και από το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments