Οικονομία

Market Pass: Μέσα Φεβρουαρίου η πλατφόρμα αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Market Pass: Μέσα Φεβρουαρίου η πλατφόρμα αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας του Market pass, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας του Market pass, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφέροντας ότι αυτό δε θα γίνει νωρίτερα από τα μέσα Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί όταν είναι έτοιμη, κάτι που υπολογίζεται να γίνει μετά τα μέσα του Φεβρουαρίου και όχι από την πρώτη του μήνα όπως έχει αναφερθεί.

«Eπειδή διαβάζουμε ακούμε και βλέπουμε σχετικά με την πλατφόρμα του market pass ότι θα ξεκινήσει 1 Φεβρουαρίου, θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν ισχύει αυτή ημερομηνία. Η πλατφόρμα ετοιμάζεται, και θα βγει στον αέρα όταν είναι έτοιμη, κάτι που υπολογίζεται να γίνει μετά τα μέσα του μήνα», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά το άρθρο 67 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’167) ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Κριτήρια

Τα φυσικά πρόσωπα δικαιούνται της ενίσχυσης, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Κριτήριο εισοδήματος

Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ. Οι έγγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

  • Κριτήριο περιουσίας

Το ύψος της ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους είναι έως 250.000 ευρώ και για τους έγγαμους έως 400.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments