Οδηγός

ΔΥΠΑ: Πώς θα φτιάξετε το Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο MyDYPAlive

ΔΥΠΑ: Πώς θα φτιάξετε το Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο MyDYPAlive

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ξεκίνησε από τη ΔΥΠΑ η υποβολή αίτησης για το μπόνους της παροχής ύψους 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Ξεκίνησε από τη ΔΥΠΑ η υποβολή αίτησης για το μπόνους της παροχής ύψους 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Ειδικότερα, ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος από σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που δικαιούνται την παροχή. Η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ περιλαμβάνεται μέσα στο e-services των δικαιούχων.

Αναλυτικές οδηγίες

Οδηγίες για το «μπόνους» των 300 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης παρέχει η ΔΥΠΑ για την πλατφόρμα εφάπαξ χρηματικής παροχής ύψους 300 ευρώ που θα καταβάλει σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (Ψηφιακό ΑΣΔ).

Στόχος της νέας ενίσχυσης, που θεσμοθετήθηκε μέσω του νόμου «Δουλειές Ξανά», είναι η ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων με σκοπό τη δημιουργία ενός επικαιροποιημένου Ψηφιακού ΑΣΔ βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν άμεσα σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους (π.χ. επαγγελματική κατάρτιση) και εύρεσης εργασίας.

Έτσι θα φτιάξετε το Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο MyDYPAlive

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ. Συγκεκριμένα, θα εισέρχονται με κωδικούς TaxisNet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και θα επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του ΑΣΔ ώστε να μετατραπεί αυτόματα σε Ψηφιακό ΑΣΔ.

Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει ΑΣΔ θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε δια ζώσης.

Για να κλείσουν ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης, οι άνεργοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/exuperetese-me-telediaskepse-apo-ton-organismo-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed

Για να κλείσουν ραντεβού δια ζώσης, οι άνεργοι θα πρέπει είτε να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (email) στο ΚΠΑ2 είτε να τηλεφωνήσουν στο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για να βρείτε το ΚΠΑ2 στο οποίο ανήκετε με βάση την κατοικία σας, καθώς και το αντίστοιχο email, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/poy-aniko

Κλείστε ψηφιακό ραντεβού στο myDYPAlive για να εξυπηρετηθείτε από εξειδικευμένο υπάλληλο τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να ωφεληθείτε από παρεχόμενες υπηρεσίες προς εγγεγραμμένους ανέργους και επιχειρήσεις.

Παρέχονται:

Συμβουλευτικές υπηρεσίες προς εγγεγραμμένους ανέργους

Συμβουλευτικές υπηρεσίες προς επιχειρήσεις

Συμβουλευτικές υπηρεσίες από το δίκτυο EURES

Διόρθωση στοιχείων μητρώου της ΔΥΠΑ

Για να κλείσετε το ψηφιακό σας ραντεβού θα χρειαστεί να καταχωρίσετε:

  • το ονοματεπώνυμο σας
  • την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου
  • τη διεύθυνση σας

Σημειώστε πως το ραντεβού μπορεί να το κλείσει και κάποιος άλλος για εσάς. Στην τηλεδιάσκεψη όμως θα πρέπει να είστε εσείς.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα σας ζητηθεί η επίδειξη εγγράφων ταυτοποίησης σας, ανάλογα την περίπτωση (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, άδεια παραμονής, καταστατικό εταιρείας κλπ).

Επιπλέον, σε κάποιες από τις παραπάνω διαδικασίες παρέχεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης με διερμηνεία σε άλλες γλώσσες ή / και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ραντεβού, ο αναζητών εργασία έχει τη δυνατότητα τροποποίησης της ημερομηνίας του ραντεβού μέχρι δύο (2) φορές εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος. Το ως άνω ραντεβού δύναται να πραγματοποιηθεί είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης «myDYPAlive» που είναι προσβάσιμη από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ- gov.gr), είτε εν γένει με κάθε διαθέσιμο μέσο ή τρόπο, που καθορίζεται από τον εργασιακό σύμβουλο σε συνεργασία με τον αναζητούντα εργασία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments