Οδηγός

ΔΥΠΑ: Αποτελέσματα ωφελούμενων για το Voucher των 1.000 ευρώ

ΔΥΠΑ: Αποτελέσματα ωφελούμενων για το Voucher των 1.000 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Αναρτήθηκε το Μητρώο ωφελούμενων/ανέργων της ΣΤ’ φάσης, της δράσης επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Αναρτήθηκε το Μητρώο ωφελούμενων/ανέργων της ΣΤ’ φάσης, της δράσης επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικό Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής) που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Το Μητρώο Ωφελουμένων ΣΤ’ φάσης έχει αναρτηθεί στην παρακάτω διεύθυνση:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤ΄ΦΑΣΗΣ

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων που θα τους εμφανίζεται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Η επιλογή θα γίνει από λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες.

Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκατάρτιση) τουλάχιστον 35% σύγχρονη και έως 30% ασύγχρονη.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε επόμενη φάση της δράσης μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αν:

  • είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνετε επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
  • είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελουμένων.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε μια αίτηση συμμετοχής και να παρακολουθήσετε ένα μόνο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις κατά την υποβολή της αίτησης.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων παραμένει ανοικτή έως τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments