Τεχνολογία

Μία «αρκούδα» στο διάστημα – Η viral φωτογραφία της NASA από την επιφάνεια του Άρη

Μία «αρκούδα» στο διάστημα – Η viral φωτογραφία της NASA από την επιφάνεια του Άρη

Πηγή Φωτογραφίας: HiRISE/Twitter - NASA Sun & Space/Twitter

Ένα ρήγμα κυκλικού σχήματος στην αρειανή επιφάνεια μοιάζει με κεφάλι, ενώ δύο κρατήρες «ολοκληρώνουν» το αρκουδίσιο πρόσωπο.

Στρέφοντας την κάμερά του στην επιφάνεια του Άρη, ο δορυφόρος της NASA είδε μια «αρκούδα» να την κοιτάει.

Η κάμερα HiRISE στον δορυφόρο Mars Reconnaissance Orbiter κατέγραψε το ασυνήθιστο γεωλογικό στοιχείο, τον Δεκέμβριο.

Ένα ρήγμα κυκλικού σχήματος μοιάζει  στην αρειανή επιφάνεια με κεφάλι, ενώ δύο κρατήρες «ολοκληρώνουν» το αρκουδίσιο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κυκλικό αυτό ρήγμα ίσως οφείλεται στην καθίζηση μιας περιοχής πάνω από έναν θαμμένο κρατήρα πρόσκρουσης που είχε γεμίσει με λάβα ή λάσπη.

Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα που ευθύνεται για την ανάπτυξη της προηγμένης αυτής κάμερας, μοιράστηκε την εικόνα στις 25 Ιανουαρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρώπινη φαντασία υιοθετεί και προσαρμόζει ουράνιες εικόνες στις δικές της προσλαμβάνουσες. Τον Οκτώβριο του 2022, άλλος δορυφόρος της NASA, το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής, «συνέλαβε» τον Ήλιο να «γελά», φαινόμενο που  δημιουργούσαν οι οι σκοτεινές κηλίδες στον ήλιο, γνωστές ως στεμματικές οπές, όπως φαίνονταν στο υπεριώδες φως.

Αλλά και τον περασμένο Μάρτιο, το rover Curiosity εντόπισε στην επιφάνεια του Άρη ένα βραχώδη σχηματισμό που θύμιζε λουλούδι.

Με πληροφορίες από CNN

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments