Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Μεγαλώνει το προβάδισμα Μητσοτάκη και ΝΔ

Δημοσκόπηση Marc: Μεγαλώνει το προβάδισμα Μητσοτάκη και ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με 17.3% προηγείται σε δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα

Με 17.3% προηγείται σε δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Marc, η οποία καταγράφει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Σύριζα κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοσκόπηση καταγράφει την σταθεροποίηση μιας διευρυμένης διαφοράς ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και, αφετέρου, στον Σύριζα και τον Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι του Σύριζα φτάνει το 7,5%, με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου να συνεχίζουν την πτωτική πορεία που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,7% έναντι 25,2% που συγκεντρώνει ο Σύριζα και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 3,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,8%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος αρχηγός κόμματος με 47,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει μόλις 32,6%, και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 30,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,7%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 21,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 16,8%.

Πρωτιά και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας 48,7%, έναντι του 32,1% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το ποσοστό που θέλει μπλοκάρισμα του κόμματος Κασιδιάρη από τις επικείμενες εκλογές, το οποίο ανέρχεται σε 73,8%.

Μοιρασμένη φαίνεται να είναι η κοινή γνώμη όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας με το 43,4% των ερωτηθέντων να τη θεωρεί σωστή, ενώ το 44,4% λάθος.

Το 26,4% θεωρεί την κυβέρνηση νικήτρια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, ενώ το 21% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 32,6% των ερωτηθέντων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ενώ μόλις το 16,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακρίβεια και ανατιμήσεις φαίνεται να είναι τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Εθνικά θέματα, εγκληματική βία ακολουθούν στις ανησυχίες των πολιτών.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι παρακολουθούνται μόνο πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, ενώ το 56,9% ότι παρακολουθούνται και απλοί πολίτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments