Τεχνολογία

Twitter: Με λειτουργία πληρωμών ξεκινά το «enerything app» που οραματίζεται ο Μασκ

Twitter: Με λειτουργία πληρωμών ξεκινά το «enerything app» που οραματίζεται ο Μασκ

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay - 2022 SUSAN WALSH, FILE/ASSOCIATED PRESS - pixabay - pixabay

Έμπνευση απο τις «υπερ-εφαρμογές» της Κίνας.

Η Twitter Inc. ζητά άδειες από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να λανσάρει λειτουργία πληρωμών, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του «app για τα πάντα» που ελπίζει να χτίσει ο Έλον Μασκ, αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές που δεν κατονομάζονται.

To νέο αφεντικό του Twitter πιέζεται να βρει νέους τρόπους κερδοφορίας καθώς τα διαφημιστικά έσοδα βουλιάζουν λόγω ανησυχίας για τη διοίκηση της εταιρείας και τον έλεγχο του ακατάλληλου περιεχομένου στην πλατφόρμα.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να εμπλουτίσει το Twitter με οικονομικές υπηρεσίες όπως μεταφορά χρημάτων μεταξύ χρηστών, λογαριασμούς αποταμίευσης και χρεωστικές κάρτες.

Το 1999 είχε εξάλλου ιδρύσει την X.com, μια από τις πρώτες online τράπεζες, η οποία αργότερα ενσωματώθηκε στο σύστημα πληρωμών της PayPal.

Η λειτουργία πληρωμών και το ηλεκτρονικό εμπόριο θα ήταν δύο από τις υπηρεσίες που θα συνδύαζε το «everything app» όπως το περιέγραψε ο Μασκ, μια προσπάθεια να αντιγράψει τις υπερ-εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στην Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες όπου το κύριο μέσο πρόσβασης είναι το κινητό.

Η κινεζική υπερ-εφαρμογή WeChat εξυπηρετεί σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής καθημερινότητας. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν, να καλούν ταξί, να στέλνουν χρήματα σε φίλους και συγγενείς και να ψωνίζουν στο Διαδίκτυο.

Ακόμα και πριν εξαγοραστεί πέρυσι από τον Μασκ για 44 δισ. δολάρια, η Twitter εξέταζε πώς θα μπορούσε να επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν φιλοδωρήματα και άλλες πληρωμές από τους ακολούθους του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT, επικεφαλής του Twitter Payments αναλαμβάνει η Έσθερ Κρόφορντ, μέχρι σήμερα product manager της εταιρείας, η οποία φέρεται να αναδεικνύεται ως δεξί χέρι του Μασκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments