Διεθνή

Προς συνάντηση Μπάιντεν – Ζελένσκι στην Πολωνία

Προς συνάντηση Μπάιντεν – Ζελένσκι στην Πολωνία

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας και στον απόηχο της παρεκκλίνοντος μπαλονιού στις Ηνωμένες Πολιτείες

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας και στον απόηχο της παρεκκλίνοντος μπαλονιού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζο Μπάιντεν προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Πολωνία, όπου εικάζεται ότι θα υπάρξει συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Πολωνό και τον Ουκρανό ομόλογό του.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να επισκεφτεί την Πολωνία στο «κοντινό μέλλον», πληροφορία που επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του τμήματος διεθνούς πολιτικής του Γραφείου του Πολωνού Προέδρου, Μάρτιν Πσιντάχ.

Ο Μ. Πσιντάχ και ο επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, Γιάζεκ Σιεβερα, επισκέφτηκαν την Ουάσιγκτον. Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν συναντήσεις στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και στον Λευκό Οίκο, όπου συζήτησαν το θέμα της περαιτέρω βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Πολωνία, τη μεταφορά τεχνολογίας και την αγορά όπλων, καθώς και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο επικεφαλής του τμήματος διεθνούς πολιτικής του Γραφείου του Πολωνού Προέδρου σημείωσε επίσης ότι η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς συνεπάγεται δυνητικά σημαντικές αλλαγές στο πεδίο της μάχης.

Ο Πολωνός αξιωματούχος δήλωσε πως «τα ουκρανικά στρατεύματα θα είναι σε θέση να εξαπολύσουν πυραυλικά πλήγματα κατά της υλικοτεχνικής υποστήριξης του εχθρού σε μεγαλύτερη απόσταση, γεγονός που θα οδηγήσει στην επέκταση των ρωσικών γραμμών υλικοτεχνικής υποστήριξης. Κάθε στρατιωτικός καταλαβαίνει πολύ καλά ότι αυτό μειώνει την αποτελεσματικότητά του».

Σημειώνουμε ότι νωρίτερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι πολύ πιθανόν να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι και τον Πολωνό πρόεδρο Α. Ντουντα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Πολωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments