Διεθνή

Σοβαρό ενεργειακό ατύχημα στην Οδησσό

Σοβαρό ενεργειακό ατύχημα στην Οδησσό

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Alexander Ermochenko/AP PHOTO

Στην Οδησσό, στα νοτιοδυτικά της Ουκρανίας, αναφέρεται η καταγραφή ενός σοβαρού, μεγάλης κλίμακας, ενεργειακού ατυχήματος.

Στην Οδησσό, στα νοτιοδυτικά της Ουκρανίας, αναφέρεται η καταγραφή ενός σοβαρού, μεγάλης κλίμακας, ενεργειακού ατυχήματος. Το περιστατικό συνέβη σε ηλεκτρικό υποσταθμό και έχει ήδη οδηγήσει σε μεγάλες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Οδησσού, με βάση όσα δήλωσε και ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, είναι ένα μεγάλο περιστατικό και είναι αδύνατο να αποκατασταθεί γρήγορα η ηλεκτρική ενέργεια, ειδικά για κρίσιμες υποδομές», έγραψε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στο Telegram.

Ο ελαττωματικός υποσταθμός έχει αποδυναμωθεί από τις πολλαπλές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Η κρίσιμη υποδομή της Οδησσού έχει απενεργοποιηθεί λόγω ατυχημάτων μεγάλης κλίμακας στα δίκτυα, ύστερα από την πυρκαγιά σημαντικού εξοπλισμού το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου. Η υποδομή είναι συνδεδεμένη με ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Βολοντιμιρ Κουντρούτσκι, επικεφαλής της εταιρείας NEC Ukrenergo, σε μια ενημέρωση στο κέντρο μέσων της Οδησσού, τόνισε πριν από λίγο ότι «τώρα η κρίσιμη υποδομή της πόλης λειτουργεί κάπως καλύτερα, ιδιαίτερα τα συστήματα ύδρευσης, αποχέτευσης και παροχής θερμότητας».

Σήμερα, πάντως, ένα ατύχημα μεγάλης κλίμακας σημειώθηκε στον υποσταθμό της εταιρείας και η πόλη της Οδησσού, μέρος της περιφέρειας της Οδησσού, είναι προσωρινά χωρίς ρεύμα.

Το ατύχημα μεγάλης κλίμακας στον υποσταθμό που τροφοδοτεί την Οδησσό συνέβη λόγω βλάβης του εξοπλισμού, ο οποίος αποκαταστάθηκε επανειλημμένα μετά από ρωσικές επιθέσεις πυραύλων. Η κατάσταση αναφέρεται ακόμη ως κρίσιμη από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments