Διεθνή

Η Πολωνία προετοιμάζεται για μεταναστευτικές ροές από τη Ρωσία

Η Πολωνία προετοιμάζεται για μεταναστευτικές ροές από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: EPA-EFE/Leszek Szymanski/Rzecznik prasowy SG ppor. Anna Michalska (fot. PAP/Radek Pietruszka)

Το φράγμα θα καλύπτει περίπου 200 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων και θα περιλαμβάνει ένα σύστημα καμερών και ανιχνευτών, ανέφερε το Πολωνικό Πρακτορείο Τύπου (PAP)

Η Πολωνία θα αρχίσει σύντομα να κατασκευάζει ηλεκτρονικό φράχτη στα σύνορά της με την περιφέρεια Καλίνινγκραντ, καθώς φοβάται ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία θα βοηθήσουν και πάλι τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ευρώπης.

Το φράγμα θα καλύπτει περίπου 200 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων και θα περιλαμβάνει ένα σύστημα καμερών και ανιχνευτών, ανέφερε το Πολωνικό Πρακτορείο Τύπου (PAP). Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της πολωνικής συνοριοφυλακής Άννα Μιχάλσκα.

«Οι συνοριοφύλακες θα είναι σε θέση να ελέγχουν τα σύνορα (…) Τα συστήματα ανίχνευσης θα στέλνουν ειδοποιήσεις, οι αλγόριθμοι των οποίων θα είναι κατασκευασμένοι με τρόπο που θα επιτρέπει στους φρουρούς να αντιδρούν σε πραγματικές απόπειρες διέλευσης των συνόρων από ανθρώπους και όχι από ζώα», εξήγησε η Μιχάλσκα.

Η Πολωνία προετοιμάζεται για την επανάληψη της κρίσης στα σύνορα του 2021, όταν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα μέσω της Λευκορωσίας. Η Βαρσοβία δείχνει ως υπεύθυνες της τότε κρίσης τη Ρωσία και την Λευκορωσία.

Το Μινσκ αρνήθηκε τότε κάθε εμπλοκή και αντίθετα, κατηγόρησε τη Βαρσοβία και τις Βρυξέλλες ότι προκάλεσαν ανθρωπιστική κρίση που οδήγησε στο θάνατο πολλών μεταναστών σε δάση κατά μήκος των συνόρων.

Προς το παρόν, η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας-Ρωσίας παραμένει σταθερή και ήρεμη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της περιφερειακής συνοριοφυλακής.

Πέρυσι, οι φρουροί ανέφεραν 11 περιπτώσεις παράνομης διέλευσης στα σύνορα της περιφέρειας Καλίνινγκραντ. Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις χάραξης τάφρων πάνω στη συνοριακή λωρίδα από συλλέκτες μανιταριών, οι οποίοι έχασαν το δρόμο τους, ή τουρίστες που θέλουν να βγάλουν φωτογραφία με το συνοριακό φυλάκιο.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, ο πολωνικός στρατός, κατόπιν αιτήματος της Συνοριοφυλακής, εγκατέστησε ένα φράγμα από σύρμα concertina κατά μήκος των συνόρων με το Καλίνινγκραντ.

Πηγή: Από Aleksandra Krzysztoszek | EURACTIV.pl

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments