Διεθνή

Οι Τόρηδες και οι «ανήσυχες ιδέες» της Λιζ Τρας

Οι Τόρηδες και οι «ανήσυχες ιδέες» της Λιζ Τρας

Πηγή Φωτογραφίας: real.gr/Αρχείου/AP Photo/Rui Vieira, File

Για «παραλήρημα Τρας» κάνουν πια λόγο στελέχη και βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, κοντά στο μετριοπαθές πνεύμα διακυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ.

Για «παραλήρημα Τρας» κάνουν πια λόγο στελέχη και βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, κοντά στο μετριοπαθές πνεύμα διακυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ. Οι οικονομικές απόψεις της πρώην πρωθυπουργού δημιουργούν αναστάτωση στους κόλπους των Συντηρητικών, που βλέπουν ένα κορυφαίο στέλεχός τους να αυτονομείται από την επίσημη «γραμμή» και να υπερασπίζεται το ελάχιστο κράτος στην οικονομία.

«Το παραλήρημα της Τρας θα μπορούσε να κοστίσει στους Τόρηδες τις επόμενες εκλογές» τονίζεται στους σημερινούς πρωτοσέλιδουςTimes, αναφορικά με την χθεσινή παρέμβαση της πρώην πρωθυπουργού, η οποία έβαλε εναντίον του «αριστερού καθωσπρεπισμού των οικονομικών ελίτ», χαρακτήρισε την Μεγάλη Βρετανία «αριστερή χώρα» και ουσιαστικά υπερασπίστηκε τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της, οι οποίες αποκαλούνται «μεταρρυθμίσεις νεοφιλελεύθερης δεξιάς» από συνεργάτες του Ρίσι Σούνακ.

Οι απόψεις της Τρας, που συνηγορούν υπέρ μιας ελάχιστης κρατικής παρέμβασης στην σφαίρα των οικονομικών δραστηριοτήτων, εκλαμβάνονται ως «παραληρηματικές» από βουλευτές και στελέχη των Τόρηδων, τα οποία ανησυχούν ιδιαίτερα για τα ξεσπάσματα της Λιζ Τρας.

«Οι θέσεις αυτές θα μπορούσαν να μας κοστίσουν ακόμη και τις εκλογές, αν επαναληφθούν», υποστηρίζουν συντηρητικά στελέχη προσκείμενα στον μετριοπαθών πολιτικών αντιλήψεων Ρ. Σούνακ

Σε ένα κείμενο, το οποίο στερείτο αυτοκριτικής, η Τρας υπεραμύνθηκε των οικονομικών μεταρρυθμιστικών επιλογών της και απέδωσε την πτώση της από την εξουσία στην κυριαρχία του αριστερού καθωσπρεπισμού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και σε δυνάμεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

«Όσο περισσότερο μιλάει η Τρας τόσο πιο δύσκολη καθίσταται η νίκη στις εκλογές», λένε συνεργάτες του Σούνακ, που χαρακτήρισαν «παραληρηματική» τη χθεσινή παρέμβαση.

Επίσημη τοποθέτηση από το γραφείο του σημερινού πρωθυπουργού δεν έχει υπάρξει ακόμη, αλλά πολλά στελέχη φοβούνται νέες εκρήξεις της Τρας, η οποία εκτιμούν ότι κατοχυρώνει σταδιακά ένα ρόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης ως επικεφαλής ρεύματος «ανήσυχων πολιτικών ιδεών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments