Πολιτική

Άδωνις: Θέλουμε ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση

Άδωνις: Θέλουμε ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στα ενδεχόμενα μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα, διευκρινίζοντας πως το ενδεχόμενο αυτό αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον δημοσιογράφο κ. Αντώνη Σρόιτερ.  Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στα ενδεχόμενα μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα, διευκρινίζοντας πως το ενδεχόμενο αυτό αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ο Υπουργός και βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών της ΝΔ εκφέρει έναν πολιτικό λόγο, που είναι σε λογική συμφωνία με την φιλελεύθερη ιδεολογία του κυβερνώντος κόμματος και ο οποίος αποσαφηνίζει το προεκλογικό τοπίο, αφού είναι ξεκάθαρος τόσο ως προς τις πλειοψηφικές αξιώσεις ενός διαχρονικά κόμματος εξουσίας, όσο και στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εκτελεί και χρέη Αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος, είναι σαφής ως προς τις εκλογικές προσδοκίες της ΝΔ, καθώς και ως προς τα πιθανά μετεκλογικά σενάρια. Είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο φορέας κομματικής έκφρασης της κεντροδεξιάς στη Χώρα και ότι η ΝΔ, ως κόμμα εξουσίας, διεκδικεί την αυτοδυναμία από την Κυριακή. Αν και αντίθετη, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την απλή αναλογική, την οποία μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «βραδυφλεγή βόμβα», η ΝΔ θα συμμετάσχει στις εκλογές προκειμένου να κατακτήσει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Στόχος της ΝΔ παραμένει πάντοτε, όπως τονίστηκε, η απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

«Θέλουμε ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση για λόγους πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, στην περίπτωση κατά την οποία χρειαστεί και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος ως προς τις μετεκλογικές κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος.

«Δεν είναι Συνταγματικό Δικαστήριο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»

Πιο ειδικά, σε σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  ο κ. Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δεν δικαιούται να θέτει στην παρούσα φάση ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης λόγω της απόφασής του να αποχωρήσει από τις εργασίες του Κοινοβουλίου.

«Δεν είναι δικαστές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε συνταγματικό δικαστήριο. Η Βουλή νομιμοποιείται από μόνη της», ξεκαθάρισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Πράγματι, στην υπάρχουσα συνταγματική τάξη, ο λαός είναι η πηγή όλων των εξουσιών, άρα και της νομοθετικής εξουσίας. Το Κοινοβούλιο έχει συγκροτηθεί και έχει την παρούσα σύνθεση λόγω της πολιτικής βούλησης του ελληνικού λαού.

Η οικονομικά συμφέρουσα «διγλωσσία» ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης εντόπισε λογικά μια σοβαρή αντίφαση στην κοινοβουλευτική συμπεριφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν και, ταυτόχρονα, εισπράττει την βουλευτική αποζημίωση. Αυτή η αντιφατική, η «δίγλωσση» συμπεριφορά των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτρεπει στον ΣΥΡΙΖΑ αφενός να καταγγέλλει μεγαλόστομα την κυβέρνηση και, αφετέρου, να εισπράττει ολόκληρη την βουλευτική αποζημίωση. «Κλασικός ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόταση για ντιμπέιτ: Αυτοαναιρούμενος Τσίπρας και ορθολογιστής Άδωνις

Αναφορικά δε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών, ο κ. Γεωργιάδης αποσαφήνισε πως το δεύτερο κόμμα είναι αυτό που ζητάει την διεξαγωγή ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει πως υπολείπεται σε εκλογική απήχηση και δυναμική, αλλά, με αυτόν τον τρόπο, αυτοαναιρείται ουσιαστικά, αφού έχει προηγουμένως υποστηρίξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη κόμμα στις προτιμήσεις των πολιτών. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει με εκπλήσσουσα σαφήνεια αυτήν την θεμελιώδη αντινομία, αυτήν τη βασική αντινομία στον πολιτικό λόγο του κ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας την επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση: «Πάντα ο δεύτερος ζητάει ντιμπέιτ. Έτσι τώρα ο κ. Τσίπρας, ως δεύτερος, ζητάει ντιμπέιτ. Ο Τσίπρας ως δεύτερος ζητάει ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών, γιατί θέλει να ρισκάρει, μήπως τυχόν και πάρει τη θέση του κ. Μητσοτάκη».

«Συμπαθώ πολύ το ΠΑΣΟΚ»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο της μετεκλογικής συνεργασίας, αν δεν είναι εφικτή η απόλυτη πλειοψηφία.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν σαφής, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει προγραμματικό και πολιτικό περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως πιθανός κυβερνητικός εταίρος ορίζεται το ΠΑΣΟΚ.

Πραγματικά, με τον χώρο της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας υπάρχουν κοινοί τόποι πιθανής συνεννόησης, όπως ορθά αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας, η οικονομία της ελεύθερης αγοράς και η φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι κοινοί παρονομαστές στους δύο κομματικούς χώρους. Προς αυτόν τον χώρο ακριβώς εξέφρασε την ανοιχτή συμπάθειά του ο κ. Γεωργιάδης.

«Πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος»

Ωστόσο, πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι εκ των προτέρων ο κ. Ανδρουλάκης ή ο κ. Μητσοτάκης ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός αρχηγός.

Σε μια παρέμβαση υψηλού δημοκρατικού ήθους, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως είναι λάθος του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει πριν από την κάλπη ότι επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνεργασίας θα είναι οπωσδήποτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «αυτό είναι βαθύτατα αλαζονικό», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος κατέληξε λέγοντας με σεβασμό προς την κρίση των Ελλήνων πολιτών ότι «τον Πρωθυπουργό θα τον ορίσει ο Λαός με την ψήφο του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments