Αθλητισμός

Superleague: Τι προβλέπουν τα άρθρα για τα οποία κλήθηκαν σε απολογία Ατρόμητος και ΑΕΚ

Superleague: Τι προβλέπουν τα άρθρα για τα οποία κλήθηκαν σε απολογία Ατρόμητος και ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τα άρθρα για τα οποία κλήθηκαν σε απολογία Ατρόμητος και ΑΕΚ, καθώς και οι ποινές που επισύρουν.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε μεταξύ άλλων ΠΑΕ και τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ προκειμένου να απολογηθούν για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου την Κυριακή (05/02).

Σύμφωνα με ερεύνα του Gazzetta Στην περίπτωση της ΑΕΚ μεταξύ των άρθρων ξεχωρίζει κι έχει μεγαλύτερη σημασία το 15 παρ. 4 περίοδος α, που αφορά την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, όμως από την στιγμή που δεν υπήρχαν οπαδοί της «Ένωσης», μετά από απόφαση του Ατρομήτου να μην δώσει εισιτήρια, μάλλον αναφέρεται στην παρουσία μη διαπιστευμένων στο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Η ποινή που προβλέπεται είναι χρηματική και ξεκινά από τα 5.000 ευρώ.

Ο Ατρόμητος είναι εκείνος που έχει κληθεί για τα πιο σοβαρά θέματα και τα άρθρα βάσει των οποίων έχει συμβεί αυτό επισύρουν ποινές, εφόσον πάντα κριθεί υπαίτια η ομάδα του Περιστερίου για το συμβάν με τα δοκάρια και την μη τέλεση του αγώνα ως γηπεδούχος, από το να χάσουν το παιχνίδι στα χαρτιά μέχρι και να τους αφαιρεθούν τρεις βαθμοί.

 Το άρθρο 9 αφορά την αντικανονικότητα του γηπέδου. Το άρθρο 21 την μη τέλεση του αγώνα, η οποία επιφέρει απώλειά του με 3-0 για την υπαίτια ομάδα, χρηματική ποινή 8.000-40.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση ενός βαθμού.

Όσον αφορά τα άρθρα 23 και 24 του ΚΑΠ της ΕΠΟ αυτά αφορούν την υποβολή ένστασης και την εκδίκασή της. Εάν η ένσταση της ομάδας που την κατέθεσε γίνει δεκτή, τότε η άλλη ομάδα τιμωρείται με το να χάσει το παιχνίδι 3-0 άνευ αγώνος, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 8.000-40.000 ευρώ.

Η απόφαση αναμένεται να βγει σύντομα ενώ υπάρχει δικαίωμα έφεσης που θα εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, με την υπόθεση να μπορεί να φτάσει ακόμη και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Η υπόθεση δεν είναι δυνατόν να τραβήξει πολύ χρονικά αφού στις 12 Μαρτίου ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και θα πρέπει να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας για να ξεκινήσουν τα πλέι-οφς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments