Διεθνή

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σούνακ

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σούνακ

Πηγή Φωτογραφίας: TOLGA AKMEN | Συντελεστές: EPA

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, χωρίζοντας δύο υπουργεία, για να τηρήσει καλύτερα την δέσμευσή του να τονώσει την οικονομία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, χωρίζοντας δύο υπουργεία, για να τηρήσει καλύτερα την δέσμευσή του να τονώσει την οικονομία, να μειώσει τις τιμές της ενέργειας, αλλά και να διορθώσει την κατάσταση του κόμματός του, πριν από τις επόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο έτος.

Ο Σούνακ δημιούργησε ένα υπουργείο Ενεργειακής Ασφάλειας και Ουδετερότητας Άνθρακα, με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής Γκραντ Σαπς, καθώς και τρία άλλα υπουργεία, ένα από τα οποία θα επικεντρωθεί στην επιστήμη και την καινοτομία.

Ο Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην στέλεχος σε εταιρεία επενδύσεων, προσπαθεί να στηρίξει την οικονομία της Βρετανίας σε μια εποχή διψήφιου πληθωρισμού και υποτονικής οικονομικής δραστηριότητας.

Πρέπει επίσης να πείσει για την ικανότητα της χώρας του να επωφεληθεί από την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναπτύσσοντας νέες εμπορικές σχέσεις με διεθνείς εταίρους.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντικατοπτρίζει τις προτεραιότητες του βρετανικού λαού και να σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του», έγραψε το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός στον προσωπικό λογαριασμό του, στο Twitter.

Ο Σούνακ πρόσθεσε πως «αυτές οι αλλαγές θα εστιάσουν τις ομάδες σε θέματα που θα συνθέσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, η δημιουργία ενός υπουργείου Ενεργειακής Ασφάλειας και Ουδετερότητας Εκπομπών Άνθρακα πρέπει ιδιαίτερα να βοηθήσει την Μεγάλη Βρετανία να παράγει φθηνότερη και καθαρότερη ενέργεια προκειμένου να αποφευχθεί η άνοδος των τιμών του ίδιου τύπου με αυτή που παρατηρήθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ως μέρος των αλλαγών, ο υπουργός Εμπορίου Κέμι Μπάντενοχ έχει διευρυμένο ρόλο, συμπεριλαμβανομένων των τομέων των επιχειρήσεων και του εμπορίου.

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μισέλ Ντόνελαν ορίστηκε επικεφαλής του υπουργείου Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ενώ η πρώην υπουργός Στέγασης Λούσι Φρέιζερ θα αναλάβει τον πολιτισμό, τα μέσα ενημέρωσης και τον αθλητισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments