Πολιτική

Κύκλοι Βουλής: Το εξώδικο στον Πρόεδρο επιβεβαιώνει ποιος είναι επικεφαλής του «Εθνικού Κόμματος-Έλληνες»

Κύκλοι Βουλής: Το εξώδικο στον Πρόεδρο επιβεβαιώνει ποιος είναι επικεφαλής του «Εθνικού Κόμματος-Έλληνες»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Επιβεβαιώνεται και με δικαστικό κλητήρα ποιος είναι ο πραγματικός επικεφαλής» του «Εθνικού Κόμματος- Έλληνες» σχολίαζαν κύκλοι της Βουλής 

«Επιβεβαιώνεται και με δικαστικό κλητήρα ποιος είναι ο πραγματικός επικεφαλής» του «Εθνικού Κόμματος- Έλληνες» σχολίαζαν κύκλοι της Βουλής σχετικά με το εξώδικο που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα από τις φυλακές Δομοκού ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έχει διαβιβάσει το πολυσέλιδο εξώδικο για ενημέρωση και στα κόμματα της Βουλής.

Βουλή: Όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το «κόμμα Κασιδιάρη»

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι είναι αντισυνταγματική και επικίνδυνη η λογική της κυβερνητικής τροπολογίας ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του θα την καταψηφίσει.

«Να αφήσουμε στην άκρη το άρθρο 29 του Συντάγματος (ορίζει ότι τα κόμματα οφείλουν να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος) και το ούτως ή άλλως προβληματικό εγχείρημα της ερμηνείας του και να πάμε στην λεγόμενη πρόταση Κοντιάδη – Αλιβιζάτου όπου σαφέστατα λέει πως αν ένα κόμμα επιλέξει να καταθέσει ψηφοδέλτιο στο οποίο υπάρχει υποψήφιος που έχει καταδικαστεί για αδικήματα 187 και 187Α (εγκληματική οργάνωση) τότε είτε ο υποψήφιος να απαγορευτεί να κατέβει στις εκλογές ή ο Αρειος Πάγος να απαγορεύσει την κατάρτιση συνδυασμού. Αυτή είναι νομική συνταγματική λύση που είναι σε άμεση συνάρτηση με την προηγούμενη ρύθμιση. Αν επιλεγεί τέτοια λύση εμείς είμαστε σε διάθεση να την συζητήσουμε. Αν όμως επιλέξετε την λύση του άρθρου 29 του Συντάγματος εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτή τη τροπολογία» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε αρχικά πως «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρει δρόμους η κοινοβουλευτική δημοκρατία να προστατεύθει από τους εχθρούς της. Αυτά τα ζητήματα πρωτίστως αντιμετωπίζονται με πολιτικούς τρόπους. Οι απαγορεύσεις πολιτικής δράσεις έρχεται ως επικουρικό μέσο της Δημοκρατίας» ενώ συνέχισε για την υπουργική τροπολογία «Ανοίγετε κερκόπορτα σε ότι αφορά την επέκταση της ρύθμισης και σε άλλους πολιτικούς οργανισμούς. Θα πρέπει λοιπόν να αποσαφηνιστεί ο λόγος που ένα κόμμα δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Κατά την γνώμη μας για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περιοριστεί η αρμοδιότητα του Αρείου Πάγου σε ζητήματα που σχετίζονται με τον αντιρατσιστικό νόμο. Κάθε άλλη απόπειρα να ορίσουμε την ελεύθερη εξυπηρέτηση του δημοκρατικού Πολιτεύματος εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας αλλά και αξιοποίησης της ρύθμισης για μελλοντική χρήση κατά άλλων κομμάτων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments