Πολιτική

Δένδιας: Είμαστε γείτονες με την Τουρκία, έχουμε παρελθόν, θα έχουμε και μέλλον

Δένδιας: Είμαστε γείτονες με την Τουρκία, έχουμε παρελθόν, θα έχουμε και μέλλον

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Η ελληνική και η τουρκική κοινωνία, είναι πολύ κοντά, ψυχολογικά πολύ κοντά. Είμαστε γείτονες, έχουμε παρελθόν, θα έχουμε και μέλλον» δήλωσε ο υπουργός  Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

«Η ελληνική και η τουρκική κοινωνία, είναι πολύ κοντά, ψυχολογικά πολύ κοντά. Είμαστε γείτονες, έχουμε παρελθόν, θα έχουμε και μέλλον» δήλωσε ο υπουργός  Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δημοσιογράφους κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Αργεντινή ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας κι αν μπορούν να βελτιωθούν μετά τον καταστροφικό σεισμό και την αποστολή βοήθειας προς την Τουρκία.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε αρχικά ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη της, σε κάθε επίπεδο στην Τουρκία, για τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού στις οικογένειες των θυμάτων. Κι έχουμε προσφέρει όποια βοήθεια μπορούμε και θα συνεχίσουμε να την προσφέρουμε».

Επισήμανε επίσης ότι «αυτό το αμοιβαίο κύμα δε αλληλοκατανόησης, σημαίνει κάτι πολύ βασικό: ότι οι δύο κοινωνίες, η ελληνική και η τουρκική κοινωνία, είναι πολύ κοντά, ψυχολογικά πολύ κοντά. Είμαστε γείτονες, έχουμε παρελθόν, θα έχουμε και μέλλον. Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι τα αισθήματα μεταξύ των ανθρώπων πολλές φορές είναι διαφορετικά από αυτά τα οποία διατυπώνουν οι ηγεσίες τους» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε πως όσον αφορά την Τουρκία η βοήθεια προς τη χώρα θα συνεχιστεί.

«Από εκεί και πέρα, βεβαίως, ο σεισμός δεν περιορίστηκε στην Τουρκία, έχει επηρεαστεί, έχει χτυπηθεί και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Συρίας. Ανεξάρτητα από την πολιτική των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος, εμείς από την αρχή προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Έχουμε έρθει σε επαφή με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, έχουμε έρθει σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη. Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει σύνορα, δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις. Η ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όπου μπορεί, βεβαίως, και στη Συρία» υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments