Αθλητισμός

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ''σκόρπισε'' τον Ολυμπιακό και πετάει για τον τελικό. Η αύρα της ''OPAP Arena'' έδωσε φτερά στους παίκτες της Ένωσης και εκείνοι τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση (3-0) από σήμερα.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο αποφασισμένη στον ημιτελικό και έδειξε στους Πειραιώτες ότι μόνο εύκολη δε θα είναι η βραδιά. Το τελικό σκορ στο ταμπλό της ”OPAP Arena” έγραφε 3-0 και ο ”Δικέφαλος αετός” άνοιξε…τα φτερά του για τον τελικό (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου). Δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία και ένα αυτογκόλ  του Σαμασέκου ήταν αυτά που έκριναν τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούνε στο παιχνίδι αλλά ένα σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες (14′) τράνταξε το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Όσο για την έκβαση του ματς:

Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ έκανε ένα πάρα πολύ δυνατό ξεκίνημα με το κλασικό -επί Αλμέιδα- έντονο πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου και πολύ γρήγορη κυκλοφορία όταν είχε τη μπάλα στα πόδια. Με τον τρόπο αυτό, συνδυάζοντας τα δύο παραπάνω, βρήκε και το σχεδόν άμεσο γκολ, στο 3ο λεπτό. Ο Παπασταθόπουλος έκανε μια από τις… αμέτρητες «ερυθρόλευκες» λάθος πάσες, κάθετα στον άξονα και η μπάλα χάθηκε. Μετά από ένα γλίστρημα του Βρουσάι έφτασε στον Τσούμπερ, αυτός βρήκε με μια απλή κάθετη τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος ρόλαρε πάνω στο σώμα του Ντόη που δεν έδειξε να… ξέρει που βρίσκεται και βρέθηκε φάτσα με τον Τζολάκη, τον οποίο και νίκησε με κοντινό πλασέ για το 1-0. Αυτό ήταν το 13ο φετινό γκολ για τον 25χρονο επιθετικό της Ένωσης.

Μετά το δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε, προσπάθησε να κάνει παιχνίδι αλλά για ένα ακόμη ματς είχε πάρα πολλά λάθη τόσο στην άμυνα όσο κυρίως στις μεταβιβάσεις του. Σε μια αντεπίθεση, στο 14′, οι Πειραιώτες έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία τους για γρήγορη ισοφάριση. Ο Ελ Αραμπί -που είχε ρόλο πλέι-μέικερ σε αυτό το ματς- έκανε έξοχη μπαλιά για τον Γκάρι Ροντρίγκες που έφυγε από τα αριστερά, έκανε τον ελιγμό και σούταρε δυνατά, η μπάλα όμως σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Στάνκοβιτς. Στο ριμπάουντ, ο Βρουσάι σούταρε 1 μέτρο άουτ. Το ματς συνεχίστηκε χωρίς να υπάρχουν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 25′ ο Στάνκοβιτς βγήκε από την εστία του και πρόλαβε οριακά τον Μπιέλ μετά από νέα κάθετη του Ελ Αραμπί και τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ βρήκε και το δεύτερο γκολ της, στην δεύτερη ουσιαστικά φάση που πάτησε περιοχή.

Νέα ερυθρόλευκη γκάφα και 2-0

Ήταν το 28ο λεπτό όταν ο Τσούμπερ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πέρασε τον Ντόη σαν να μην υπήρχε και έκανε το γύρισμα που κόντραρε. Ο Μάνταλος έκανε νέο γύρισμα με το γόνατο παράλληλα με την εστία και ο Σαμασέκου, παντελώς αψυχολόγητα και ενώ είχε φάτσα στην εστία, με μια χαλαρή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0. Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν ως το φινάλε του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να ελέγχει εύκολα το ματς και τον Ολυμπιακό να έχει τη μπάλα στα πόδια αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει το παραμικρό.

Στο… ρεζουμέ του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ βρήκε δύο γκολ στα… πόδια της από πέντε ατομικά λάθη των «ερυθρόλευκων» -το ένα χειρότερο από το άλλο. Ακίνδυνη επιθετικά και η ομάδα του Μίτσελ σε ένα 45λεπτο με τρεις ουσιαστικά φάσεις, τα δύο γκολ και το ένα δοκάρι. Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων ήταν στη διάθεση, το πάθος και τη σκληράδα. Οι γηπεδούχοι μάσαγαν σίδερα, οι παίκτες της Ένωσης πήγαιναν σαν καμικάζι πάνω σε όλες τις μπάλες και τις διεκδικήσεις ενώ ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικά soft και άνευρος, ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά δύο γκολ.

Δο…Γκάρι και «απάντηση» Μάνταλου

Στο δεύτερο ημίχρονο πλέον, ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο με κατοχή μπάλας. Στο 56′ μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το δεύτερο δοκάρι τους στο ματς, μετά από στατική φάση. Ο Φορτούνης εκτέλεση φάουλ, μετά τις κόντρες ο Σωκράτης σούταρε στα σώματα από κοντά και στην επαναφορά το δυνατό δεξί σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Πέντε λεπτά μετά και ενώ ο ρυθμός είχε αρχίσει να πέφτει, η ΑΕΚ «απάντησε» με το δικό της δοκάρι. Στο 61′, ο Μάνταλος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, η μπάλα κόντρα ελάχιστα στον Χουάνγκ και κατέληξε κόρνερ μετά την πρόσκρουση στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη. Ενώ οι δύο προπονητές είχαν αρχίσει τις παρεμβάσεις τους από τους πάγκους, ο Ολυμπιακός πλέον έπαιζε φουλ επίθεση με μοναδικό κεντρικό χαφ τον Εμβιλά και μπροστά του Βαλμπουενά-Φορτούνη.

Φτάνοντας στο 76′, ο Ολυμπιακός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ σε μια φάση διαρκείας. Μετά από εκτέλεση φάουλ και τις κόντρες στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Μπακαμπού που ενώ καθυστέρησε χαρακτηριστικά όντας μόνος, τελικά έκανε κάτι σαν σουτ, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει προς το πλάι. Ο Εμβιλά βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε την προβολή και σκόραρε, όμως η φάση ακυρώνεται στη συνέχεια -μέσω VAR- για οφσάιντ του Γάλλου χαφ τη στιγμή της προβολής του συμπατριώτη του. Στο 78′ ο Βαλμπουενά δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το πόδι για να απειλήσει στην περιοχή μετά το διώξιμο του Σιντιμπέ, ενώ στο επόμενο δίλεπτο Γκατσίνοβιτς και Αραούχο δεν απείλησαν με σουτ. Το ίδιο ίσχυσε και για το μακρινό σουτ του Σωκράτη στο 81′.

Φινάλε με κερασάκι!

Όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε με αυτό το 2-0, ωστόσο στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ πάτησε περιοχή και κέρδισε πέναλτι με τον Γκατσίνοβιτς. Νέα τραγική αντίδραση του Ντόη που δεν… έστριβε με τίποτα, ο Σέρβος ρόλαρε πάλι πάνω στο σώμα του, ο νεαρός τον γκρέμισε και μετά τον έλεγχο του VAR, ο Μαυροβούνιος ρέφερι έδειξε τη λευκή βούλα. Στο 103, ο Λιβάι το εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε στην ομάδα του ένα τεράστιο αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments