Διεθνή

CNN: Το Ιράν προμηθεύει τη Ρωσία με τροποποιημένα πιο καταστροφικά drones

CNN: Το Ιράν προμηθεύει τη Ρωσία με τροποποιημένα πιο καταστροφικά drones

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Όλα ξεκίνησαν από την εύρεση ενός ιρανικού drone τύπου Shahed-131 που βρέθηκε στην περιοχή της Οδησσού τον Οκτώβριο του 2022

Το Ιράν φαίνεται να «πειράζει» τα drones που παρέχει στη Ρωσία, ώστε οι εκρηκτικές κεφαλές τους να μπορούν να προκαλέσουν τη μέγιστη δυνατή ζημιά σε μη στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας, σύμφωνα με έκθεση που έχει στη διάθεσή του το CNN.

Όλα ξεκίνησαν από την εύρεση ενός ιρανικού drone τύπου Shahed-131 που βρέθηκε στην περιοχή της Οδησσού τον Οκτώβριο του 2022 και εξετάστηκε τον περασμένο μήνα από τη βρετανική ερευνητική οργάνωση Conflict Armament Research μαζί με τον ουκρανικό στρατό.

Οι αναλυτές της ομάδας πιστεύουν ότι οι κεφαλές, οι οποίες έχουν μήκος λίγο κάτω από 60 εκ., τροποποιήθηκαν βιαστικά με τοποθετημένα στρώματα δεκάδων μικρών μεταλλικών θραυσμάτων που κατά την πρόσκρουση διασκορπίζονται σε μεγάλη ακτίνα.

Εκτός από τα θραύσματα, υπάρχουν επίσης 18 μικρότερα «φορτία» γύρω από την περιφέρεια της κεφαλής που, όταν λιώσουν από την έκρηξη, μπορούν να διαπεράσουν τη θωράκιση και να δημιουργήσουν ένα είδος εκρηκτικού αποτελέσματος.

Η συσσώρευση αυτών των στοιχείων ουσιαστικά μεγιστοποιεί την ικανότητα της κεφαλής να τεμαχίζει στόχους όπως σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δίκτυα διανομής, γραμμές μεταφοράς και μεγάλους μετασχηματιστές υψηλής ισχύος.

Επίσης, δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες επισκευής.

Η πολεμική κεφαλή που εξετάστηκε από το CAR, όμως, έχει ακτινική επίδραση διαμορφωμένης φόρτισης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη περιοχή πρόσκρουσης.

Το Ιράν φέρεται να έχει δώσει στη Ρωσία εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να τα χρησιμοποιήσει στον πόλεμό της στην Ουκρανία, πολλά από τα οποία έχουν στοχεύσει το ηλεκτρικό δίκτυο και τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments