Οδηγός

Επιδόματα: 300 ευρώ σε τέσσερις νέες κατηγορίες δικαιούχων

Επιδόματα: 300 ευρώ σε τέσσερις νέες κατηγορίες δικαιούχων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Νέο πακέτο παροχών που θα φθάσει ακόμη και τα 900 εκατ. ευρώ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης μετά τα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2022.

Νέο πακέτο παροχών που θα φθάσει ακόμη και τα 900 εκατ. ευρώ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης μετά τα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2022. Στα μέτρα που έχουν κλειδώσει μέχρι τώρα είναι και το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα. Το ύψος του βοηθήματος εικάζεται ότι θα είναι από 250 έως 300 ευρώ.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ενισχύσει  τους ίδιους δικαιούχους που είχαν ενισχυθεί και τα Χριστούγεννα, δηλαδή τους χαμηλόμισθους που πλήττονται τόσο από την ακρίβεια όσο και από την ενεργειακή κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το “δώρο Πάσχα” θα δοθεί σε περίπου 1,2 εκατ. συνταξιούχους, καθώς και σε ευάλωτους συμπολίτες μας.

Για τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά σχεδιάζεται άμεση εισοδηματική ενίσχυση έως 300 ευρώ με τη μορφή επιδόματος Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ των δικαιούχων θα βρεθούν:

  • Δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων χωρίς εισοδηματικά κριτήρια
  • Ανασφάλιστοι υπερήλικες
  • Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • Μακροχρόνια άνεργοι

Πότε θα πληρωθεί το «Δώρο Πάσχα 2023»

Το έκτακτο δώρο Πάσχα θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ανοικτό παραμένει μέχρι στιγμής και το ενδεχόμενο κατάργησης της τέλους επιτηδεύματος, της μείωσης των εισφορών αλλά και της καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι επιταγή ακρίβειας ή έκτακτο δώρο Πάσχα είχε δοθεί και πέρσι και μάλιστα είχε πληρωθεί πριν την Ανάσταση.

Τέλος, δώρο Πάσχα αναμένεται ότι θα πάρουν και περίπου 140.000 συνταξιούχοι, με συντάξεις από 800 – 1.000 ευρώ. Πρόκειται για την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση που εξετάζει να δώσει το οικονομικό επιτελείο στους συνταξιούχους που έχουν μείνει εκτός των παροχών που δόθηκαν τα Χριστούγεννα λόγω της προσωπικής διαφοράς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments