Πολιτική

Τουρκία: Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Δένδια: «Άλλαξε το κλίμα για την Ελλάδα»

Τουρκία: Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Δένδια: «Άλλαξε το κλίμα για την Ελλάδα»

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Nikos Dendias

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην Τουρκία και η θερμή υποδοχή από τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, άλλαξε το κλίμα στη γειτονική χώρα

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην Τουρκία και η θερμή υποδοχή από τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, άλλαξε το κλίμα στη γειτονική χώρα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ. «Η λέξη Γιουνάν (σ.σ. Έλληνας), δεν ακούγεται πλέον σαν απειλή στους Τούρκους» λέει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και εξηγεί ότι η βοήθεια που έχει στείλει η Αθήνα στην Άγκυρα έχει δημιουργήσει ένα θερμότερο κλίμα στη χώρα.

Οι δηλώσεις τόσο του Νίκου Δένδια, όσο και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείχνουν ότι οι δύο πλευρές θα αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαφορές τους αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε η δήλωση Τούρκου αντιστράτηγου στους άνδρες της ΕΜΑΚ, ο οποίος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, τους ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους και τους είπε χαρακτηριστικά «ευτυχώς που υπάρχετε».

 Τουρκία-Συρία: Πάνω από 34.000 οι νεκροί – Το δύσκολο έργο των διασωστών

Μια βδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της Δευτέρας (6/2) που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, ο αριθμός των νεκρών στις δύο χώρες έφτασε τις 34.179. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ενώ ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, με τις ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων να εξανεμίζονται ώρα με την ώρα.

Για το λόγο αυτό, εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες, καθώς χιλιάδες ήταν τα κτήρια που κατέρρευσαν στη διάρκεια του σεισμού.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφτασε τους 29.605, ανακοίνωσε την Κυριακή το Τουρκικό Κέντρο Συντονισμού Έκτακτης Ανάγκης SAKOM.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών στη Συρία είναι 4.574. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει περισσότερους από 3.160 σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της αρχής διακυβέρνησης της Κυβέρνησης Σωτηρίας.

Ο αριθμός των νεκρών από τη Συρία περιλαμβάνει επίσης 1.414 θανάτους σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Καθώς τα κρίσιμα 24ωρα έχουν περάσει, τα περισσότερα συνεργεία αποστολών που έχουν σταλεί για βοήθεια στις πληγείσες περιοχές από ξένες χώρες αποχωρούν σιγά σιγά, αφήνοντας το δύσκολο έργο στους Τούρκους διασώστες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments