Διεθνή

Απίθανη η αποστολή επιπλέον όπλων από την Βουλγαρία στην Ουκρανία

Απίθανη η αποστολή επιπλέον όπλων από την Βουλγαρία στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Nu Boyana Film Studios

Η Βουλγαρία είναι σημαντικός παραγωγός πυρομαχικών κατάλληλων για τα σοβιετικού τύπου όπλα που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός, συνεπώς απολύτως απαραίτητα για τους Ουκρανούς.

Η Βουλγαρία -σημαντικός παραγωγός πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται από τους Ουκρανούς στρατιώτες- έχει στείλει όλο τον οπλισμό που έπρεπε βάσει κοινοβουλευτικής απόφασης, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Ντίμιταρ Στογιάνοφ, επαληθεύοντας τα λόγια του προέδρου Ρούμεν Ράντεφ.

Η Βουλγαρία είναι σημαντικός παραγωγός πυρομαχικών κατάλληλων για τα σοβιετικού τύπου όπλα που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός, συνεπώς απολύτως απαραίτητα για τους Ουκρανούς.

«Έχουμε παράσχει κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειμερινό ρουχισμό, ιατρικά πακέτα», είπε.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η Βουλγαρία θα παράσχει στην Ουκρανία περισσότερους εξοπλισμούς, ο Στογιάνοφ είπε ότι «ο κατάλογος σύμφωνα με την απόφαση του κοινοβουλίου έχει ολοκληρωθεί».

Τα λόγια του Στογιάνοφ απηχούν τα λόγια του προέδρου Ρούμεν Ράντεφ από την περασμένη εβδομάδα.

«Η Βουλγαρία έχει ήδη παράσχει όπλα από το στρατιωτικό της απόθεμα στην Ουκρανία, η προσωρινή κυβέρνηση εκπλήρωσε το καθήκον της Εθνοσυνέλευσης. Ελπίζω ότι στο μέλλον η κυβέρνηση θα επιδείξει ορθολογισμό για να αποτρέψει να ξανασυμβεί αυτό», δήλωσε ο Ράντεφ, ο οποίος ήταν πάντα αντίθετος στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι θα παρατείνει τη σύγκρουση.

Υπό την προηγούμενη κυβέρνηση, το κοινοβούλιο αποφάσισε να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά η υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία διορίστηκε από τον Ράντεφ, φαίνεται απίθανο να βαδίσει στα βήματα αυτά.

Πράγματι, η βουλγαρική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην ουκρανική πλευρά, αλλά σύμφωνα με τις δυνατότητες της Βουλγαρίας, εξήγησε ο Στογιάνοφ.

«Αυτό που αναγράφεται στην απόφαση της Εθνοσυνέλευσης της 9ης Δεκεμβρίου είναι ότι η Βουλγαρία πρέπει να παρέχει βοήθεια σύμφωνα με έναν κατάλογο που δόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας στο Συμβούλιο Υπουργών και στη συνέχεια στην Εθνοσυνέλευση», δήλωσε ο Στογιάνοφ.

«Μπορώ να πω με ικανοποίηση ότι ο κατάλογος αυτός έχει εκπληρωθεί. Όσον αφορά το σημείο 6 αυτής της απόφασης, γράφεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην Ουκρανία σύμφωνα με τις βουλγαρικές δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή, οι βουλγαρικές δυνατότητες είναι ως έχουν και έχουμε παράσχει τα πάντα από αυτόν τον κατάλογο», πρόσθεσε ο Στόγιανοφ.

Ωστόσο, η Βουλγαρία είναι έτοιμη να επαναφέρει το ταμείο ιατρικής αποκατάστασης που θα χρησιμοποιηθεί από τους Ουκρανούς στρατιώτες, δήλωσε επίσης ο Στογιάνοφ.

Πηγή: EURACTIV.bg , (Krassen Nikolov)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments