Διεθνή

Παγκόσμια έκκληση του ΟΗΕ για 1 δισ. δολάρια για την Τουρκία

Παγκόσμια έκκληση του ΟΗΕ για 1 δισ. δολάρια για την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: EPA/Αρχείου

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συγκεντρώσει και να προσφέρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην Τουρκία

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συγκεντρώσει και να προσφέρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην Τουρκία, η οποία μετρά πλέον 45.000 νεκρούς.

Πιο ειδικά, τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν δωρεά ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την διεθνή κοινότητα για την υποστήριξη των θυμάτων των καταστροφών στην περιοχή που επλήγη από τους σεισμούς του Καχραμανμάρας. Στη δήλωση του, ο ΟΗΕ αναφέρει ότι με την εν λόγω βοήθεια, περίπου 5.200.000 σεισμόπληκτοι θα μπορούσαν να υποστηριχθούν στην πρόσβασή τους σε δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά, όπως είναι νερό, τροφή, εκπαίδευση και στέγη.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, συνολικά 9 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία επλήγησαν από τον σεισμό.

Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, επιφορτισμένος με τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας, δήλωσε ότι τα θύματα των καταστροφών στην Τουρκία βιώνουν «έναν πόνο που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια».

«Μίλησα με οικογένειες που μοιράστηκαν σοκαριστικές ιστορίες και καταστροφής. Πρέπει να τις υποστηρίξουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, που επισκέφθηκε την περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Ο ΟΗΕ επεσήμανε ότι οι σεισμοί κατέστρεψαν σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια στην περιοχή, χωρίζοντας οικογένειες και αφήνοντας εκατοντάδες παιδιά ορφανά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments