Διεθνή

Ερντογάν: Εντός Μαρτίου ξεκινάμε την κατασκευή κατοικιών στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό

Ερντογάν: Εντός Μαρτίου ξεκινάμε την κατασκευή κατοικιών στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό
Στην κατασκευή νέων κατοικιών στις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό σεισμό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Στην κατασκευή νέων κατοικιών στις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό σεισμό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν 200.000 πολυκατοικίες στις έντεκα επαρχίες που «χτυπήθηκαν» από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

«Εντός Μαρτίου ξεκινάμε την κατασκευή 40.436 κατοικιών στο Χατάρι, στο Καχραμάνμαρας θα ξεκινήσει η κατασκευή 44.471 κατοικιών, στο Αντιγιαμαν 25.828 κατοικιών, στο Γκαζίαντεπ 18.545 κατοικιών, στην Μαλάτεια 44.470 κατοικιών, στην Οσμάνιγιε 9.570 κατοικιών, στο Ντιγιαρμπακίρ 6.000 κατοικιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Υπενθυμίζεται ότι τα θύματα σε Τουρκία έχουν ξεπεράσει τις 41.000.

«Κανένα από τα κτίρια αυτά δεν θα ξεπερνά τους τρεις-τέσσερις ορόφους», είπε ο Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Χατάι, η οποία επλήγη σφοδρά από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 41.000 ανθρώπους στην Τουρκία. Υπολογίζεται ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές τουλάχιστον 118.000 κτίρια.

«Όλα τα κτίρια θα κατασκευαστούν από το μηδέν (…) σε στέρεα εδάφη και με βάση τις σωστές πρακτικές», επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι η οικοδόμηση θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Όπως είπε, οι κατοικίες αυτές θα χτιστούν μακριά από τα τεκτονικά ρήγματα και «πιο κοντά στα βουνά, για να προστατεύονται από τα προβλήματα που δημιουργούν τα μαλακά εδάφη».

«Θα χτίσουμε νέες Αντάκια (Αντιόχεια), Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) και Αρσούζ. Θα τις ξαναχτίσουμε από το μηδέν», συνέχισε, αναφέροντας τρεις μεγάλες πόλεις της επαρχίας Χατάι. «Θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε τους συμπολίτες μας, που τώρα ζουν σε καταυλισμούς από σκηνές και σε κοντέινερ, στις (νέες) κατοικίες τους μέσα σε έναν χρόνο», υποσχέθηκε επίσης ο Ερντογάν, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε δημοσίως εδώ και έξι ημέρες.

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε επίσης ότι θα χτιστούν τεμένη και άλλοι χώροι λατρείας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, αναφέροντας ότι διασώθηκαν από τα χαλάσματα περισσότεροι από 114.800 άνθρωποι, είπε εξάλλου ότι οι κρατικές τράπεζες θα διαγράψουν τα χρέη όσων σκοτώθηκαν στο σεισμό. Όπως υποστήριξε, έχουν καλυφθεί μέχρι τώρα οι στεγαστικές ανάγκες 1,69 εκατ. ανθρώπων. Περίπου 375.000 σεισμοπαθείς μεταφέρθηκαν σε άλλες πόλεις της χώρας – τα τρία τέταρτα από αυτούς, αεροπορικώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments