Ελλάδα

Καλάθι της Σαρακοστής: Πώς θα λειτουργήσει η Βαρβάκειο αγορά – Οι τιμές των προϊόντων [vid]

Καλάθι της Σαρακοστής: Πώς θα λειτουργήσει η Βαρβάκειο αγορά – Οι τιμές των προϊόντων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη Βαρβάκειο επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε αυτοψία στην αγορά για το καλάθι της Σαρακοστής μαζί με τον πρόεδρο της Βαρβακείου Βασίλη Σίμο.

Στη Βαρβάκειο – Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών «επεκτείνεται» για ολόκληρη την περίοδο της Σαρακοστής το «καλάθι του νοικοκυριού» προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές στα προϊόντα που γεμίζουν το σαρακοστιανό τραπέζι των καταναλωτών.

Όπως έγινε γνωστό, ξεκίνησε πιλοτικά η εφαρμογή του μέτρου του καλαθιού του νοικοκυριού στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών για όλα τα σαρακοστιανά είδη, με στόχο η πρωτοβουλία να διατηρηθεί σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Το νέο «καλάθι» είναι ένας κατάλογος με σαρακοστιανά προϊόντα ανά εβδομάδα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, με ένα συγκεκριμένο εύρος των ανώτατων – μόνο- τιμών τους, που πωλούνται από τις επιχειρήσεις στην Βαρβάκειο κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Σημειώνεται πως οι παραπάνω τιμές αυτές που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι χαμηλότερες από εκείνες που επίσης ανακοινώθηκαν και ίσχυαν το 2022.

Στην Ιχθυαγορά Αθηνών ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, στη Βαρβάκειο και μαζί με τον πρόεδρό της Βασίλη Σίμο παρουσίασαν τις τιμές στα είδη της Σαρακοστής.

«Είμαστε πρώτη μέρα στην Ιχθυαγορά. Είχαμε την πρωτοβουλία να κάνουμε καλύτερες τιμές από πέρυσι στα Σαρακοστιανά. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει δύο οφέλη: Όσοι έρθουν να ψωνίσουν από εδώ, θα κερδίσουν χρήματα και επίσης με τις τιμές που ανακοινώθηκαν εδώ, όλη η αγορά θα έχει μέτρο σύγκρισης ώστε να μην χρεώνει κάποιος ότι θέλει» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το χταπόδι είναι λίγο δύσκολο να ενταχθεί στο καλάθι, λόγω επάρκειας, γι αυτό και δεν το τοποθετήσαμε εξ αρχής. Θα μπει όμως στο μέλλον» τόνισε ο κ. Σίμος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments