Διεθνή

Σολτς: Καμία αυταπάτη για την φιλορωσική Κίνα

Σολτς: Καμία αυταπάτη για την φιλορωσική Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την εκτίμησή αναφορικά με τον φιλορωστικό ρόλο της Κίνας στον πόλεμο επιβεβαίωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς

Την εκτίμησή αναφορικά με τον φιλορωστικό ρόλο της Κίνας στον πόλεμο επιβεβαίωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι ZDF.Λίγο νωρίτερα, η Γερμανία επαναλάμβανε την ακόμη πιο σαφή αντιρωσική θέση της.

Ιδιαίτερα, ο Γερμανός καγκελάριος παρακίνησε δημοσιογράφους και τηλεθεατές να μην τρέφουν καμία αυταπάτη για τη θέση και το ρόλο του Πεκίνου στον πόλεμο. Για τον Όλαφ Σολτς, είναι ξεκάθαρο ότι «δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για την Κίνα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει θέση εναντίον της Ρωσίας».

Ο Καγκελάριος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επαφή με αξιωματούχους του Πεκίνου, στους οποίους τόνισε ότι αποκλείεται να κάνει αποδεκτή παράδοση κινεζικών όπλων στην Μόσχα. «Έκανα σαφές στην τελευταία συνάντησή μου με Κινέζους αξιωματούχους ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», ανέφερε ο Ο. Σολτς.

Μια μέρα νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Ρόμπερτ Χάμπεκ, έκανε γνωστό ότι η Γερμανία θα πιέσει για τη λήψη νέων, πιο απαιτητικών μέτρων απέναντι στη Ρωσία. Η σκλήρυνση της γερμανικής κυβέρνησης είναι δεδομένη και στόχος είναι, όπως τονίστηκε, να αποτραπεί η συνέχιση της εισόδου εμπορευμάτων, στα οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο στη Ρωσία μέσω τρίτων χωρών.

Η Γερμανία επιθυμεί οι εταιρείες να υποβάλουν έντυπα δηλώσεων που να περιγράφουν λεπτομερώς την τελική χρήση των αγαθών που είναι απαραίτητα για τη «ρωσική πολεμική μηχανή» στο μέλλον. Σύμφωνα με την πρόταση που συντάχθηκε στο Βερολίνο και με τη γνώμη του φιλελεύθερου AFP, ο Υπουργός Οικονομίας πιστεύει ότι μια δήλωση σχετικά με τον τελικό προορισμό αυτών των αγαθών θα μπορούσε να βοηθήσει τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ελέγξουν εάν τα προϊόντα έχουν παραμείνει στις αναφερόμενες χώρες ή εάν μεταφέρθηκαν στη συνέχεια κάπου αλλού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments