Κόσμος

Ζαχάροβα: Λαβρόφ και Ουάνγκ Γι δεν συζήτησαν το υποτιθέμενο “ειρηνευτικό σχέδιο” για την Ουκρανία

Ζαχάροβα: Λαβρόφ και Ουάνγκ Γι δεν συζήτησαν το υποτιθέμενο “ειρηνευτικό σχέδιο” για την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
"Παρατηρούμε δηλώσεις ορισμένων Δυτικών πολιτικών και ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης αναφορικά με κάποιου είδους "κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο". Ως συνήθως, διαστρεβλώνουν την πραγματική εικόνα", είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Ουάνγκ Γι δεν συζήτησαν το υποτιθέμενο κινεζικό σχέδιο για την επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Μόσχα.

“Παρατηρούμε δηλώσεις ορισμένων Δυτικών πολιτικών και ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης αναφορικά με κάποιου είδους “κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο”. Ως συνήθως, διαστρεβλώνουν την πραγματική εικόνα”, είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

“Οι Κινέζοι εταίροι μας μάς ενημέρωσαν για τις απόψεις τους σχετικά με τις βαθύτερες αιτίες της ουκρανικής κρίσης καθώς και για την προσέγγισή τους για μια πολιτική διευθέτηση. Δεν υπήρξε καμία συζήτηση κάποιου ξεχωριστού (ειρηνευτικού) σχεδίου”, πρόσθεσε.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.