Διεθνή

Ο Μπαχτσελί περνά στην αντεπίθεση για τα επεισόδια με την Μπεσίκτας

Ο Μπαχτσελί περνά στην αντεπίθεση για τα επεισόδια με την Μπεσίκτας

Πηγή Φωτογραφίας: tanea.gr

Στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο, οι οπαδοί της Μπεσίκτας, ενός από τους τρεις μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Τουρκίας, στο πλαίσιο του αγώνα με την Αντάλιασπορ, φώναζαν ρυθμικά και εν χορώ, στις εξέδρες του σταδίου Ινονού, το σύνθημα «Παραιτήσου κυβέρνηση».

Την παραίτησή του από οργανωμένο μέλος της Μπεσίκτας ανακοίνωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Η παραίτηση του προέδρου του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) υποβλήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο, οι οπαδοί της Μπεσίκτας, ενός από τους τρεις μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Τουρκίας, στο πλαίσιο του αγώνα με την Αντάλιασπορ, φώναζαν ρυθμικά και εν χορώ, στις εξέδρες του σταδίου Ινονού, το σύνθημα «Παραιτήσου κυβέρνηση».

Η αγανάκτηση και ο θυμός ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των χιλιάδων φιλάθλων για τις καταστροφικές συνέπειες του φονικού σεισμού μεγέθους 7,8 Ρίχτερ. Στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (ΑΚΡ) καταλογίζεται έλλειψη πολιτικού σθένους ως προς τον αντισεισμικό σχεδιασμό της Χώρας, μετά την συμπλήρωση είκοσι ετών άσκησης κυβερνητικής εξουσίας. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Ερντογάν απενεργοποίσε για ορισμένες ώρες την πρόσβαση στο Twitter.

Από τη μεριά του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συνοδοιπόρος του Ερντογάν, αντιδρά σε αυτό το κλίμα δυσαρέσκειας, υποβάλλοντας την παραίτησή του από τον σύλλογο της Μπεσίκτας, με τον οποίο δεν επιθυμεί να έχει πλέον οιαδήποτε σχέση. Σε ανακοίνωσή του, το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης περνά στην αντεπίθεση και μιλά ουσιαστικά για ασέβεια του Συλλόγου έναντι των χιλιάδων θυμάτων του φονικού σεισμού. «Μετά την καταστροφή στην οποία περισσότεροι από 44 χιλιάδες συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τους σεισμούς στο Καχρανμάρας, ορισμένες ενέργειες που προκάλεσαν τις κερκίδες με το πρόσχημα της παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων ήταν μεγάλη ασέβεια στους μάρτυρες και στο έθνος μας».

Η συστηματική ασέβεια προς τους μάρτυρές μας στον αγώνα μεταξύ της Μπεσίκτας και της Ατάλιασπορ δεν ταίριαζε στον σύλλογο της Μπεσίκτας και στις εθνικές ηθικές αξίες της. Ο Πρόεδρός μας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, παραιτείται πλέον από την ιδιότητα του μέλους της Μπεσίκτας». Ο Μπαχτσελί είναι γνωστός για τα φιλικά αισθήματα που τρέφει για την Μπεσίκτας και η παραίτησή του σηματοδοτεί την όξυνση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον μεγάλο και ιστορικό σύλλογο, ενώ το ζήτημα των χθεσινών επεισοδίων βρίσκεται ακόμη στην κορυφή του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος στην γείτονα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments