Global News

FAZ: Τροπική αίσθηση στη Βουλιαγμένη

FAZ: Τροπική αίσθηση στη Βουλιαγμένη

Πηγή Φωτογραφίας: Greek Marinas Association

Διθυραμβικό αφιέρωμα της Franffurter Allgemeine Zeitung. Από μια παραλιακή πόλη, η Βουλιαγμένη έχει ανθίσει στην πιο ακριβή διεύθυνση στην Ελλάδα. Μετά από εφοπλιστές, επιχειρηματίες και αστέρες του ποδοσφαίρου, μια νέα ομάδα αγοραστών ανακαλύπτει τώρα μόνος του το αθηναϊκό προάστιο, με την τροπική αίσθηση.

Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος – αυτά τα ονόματα δεν κάνουν μόνο τις καρδιές των παραθεριστών να χτυπούν πιο γρήγορα, αλλά και των ιδιοκτητών ακινήτων. Ευτυχισμένοι είναι όσοι έχουν σπίτι ή διαμέρισμα εδώ. Πουθενά αλλού στην Ελλάδα οι αγοραστές δεν πληρώνουν υψηλότερες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο από ό,τι σε αυτά τα νησιά των Κυκλάδων. Μόνο στη Βουλιαγμένη τα σπίτια και τα διαμερίσματα κοστίζουν ακόμη περισσότερο. Παρόμοια με το πρώην ψαροχώρι Saint-Tropez, η Βουλιαγμένη έχει επίσης εξελιχθεί με τις δεκαετίες από μια εντελώς εντυπωσιακή φωλιά σε πόλο έλξης για την υψηλή κοινωνία. Πολλοί από τους πλούσιους και ισχυρούς του κόσμου έχουν ήδη βρεθεί εκεί: ο πρώην πρόεδρος και μετέπειτα σύζυγος του εφοπλιστή Τζάκι Ωνάση, για παράδειγμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Νέλσον Μαντέλα, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, οι μεγάλοι του σόου των ΗΠΑ Τζέιν Φόντα και Φρανκ Σινάτρα.

View this post on Instagram

A post shared by VouliagmeniMyLove (@vouliagmenimylove)

Για να αναφέρουμε μόνο μερικούς από τους επιφανείς καλεσμένους. Τους τράβηξε όλους η όμορφη παραλία Astir και το θρυλικό Astir Palace Resort, που σήμερα ανήκει στον ξενοδοχειακό όμιλο Four Seasons και είναι ένα από τα κορυφαία θέρετρα της χώρας. Το όνομα Βουλιαγμένη πιθανότατα μόνο λίγοι από τους επιφανείς παραθεριστές το έχουν απομνημονεύσει. Απλώς θα έχετε θυμηθεί ένα μέρος κοντά στην Αθήνα που είναι τόσο μαγικό όσο και εκλεπτυσμένο.

»Οι Έλληνες ιδιοκτήτες εξακολουθούν να κυριαρχούν. Όλο και περισσότεροι ξένοι όμως ανακαλύπτουν το σημείο στα δυτικά της αττικής χερσονήσου. Πόσο μάλλον που απέχει λιγότερο από μισή ώρα από το αεροδρόμιο Αθηνών-Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τον Σπιτογάτο, το φθινόπωρο του 2022 ήταν κυρίως Αμερικανοί, Γάλλοι και Γερμανοί που αναζητούσαν ακίνητο όχι μόνο στην ίδια την Αθήνα αλλά και στα νότια προάστια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments