Ελλάδα

Μοιραίο λάθος του σταθμάρχη Λάρισας;

Μοιραίο λάθος του σταθμάρχη Λάρισας;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο 60χρονος σταθμάρχης Λάρισας συνελήφθη, ανακρίθηκε αλλά εξακολουθεί να κρατείται από τις αστυνομικές αρχές της Λάρισας.

Ο 60χρονος σταθμάρχης Λάρισας συνελήφθη, ανακρίθηκε αλλά εξακολουθεί να κρατείται από τις αστυνομικές αρχές της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί από διαδικτυακά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ο προϊστάμενος του σταθμού της Λάρισας υπέπεσε σε τουλάχιστον ένα λάθος, που, όμως, φαίνεται ότι αποδείχθηκε μοιραίο για την τραγική, μετέπειτα πορεία των γεγονότων, τα οποία οδήγησαν στην μετωπική σιδηροδρομική σύγκρουση με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Στην απολογία του προς τις ανακριτικές δυνάμεις της Αστυνομίας της Λάρισας, ο σταθμάρχης φέρεται να ομολόγησε στα αστυνομικά όργανα ότι διέπραξε ένα σοβαρό σφάλμα, με μοιραίες για τη ζωή δεκάδων ανθρώπων ζωές.

Αργά χθες βράδυ, ο υπεύθυνος του σταθμού στη Λάρισα ενημερώθηκε ότι καταφθάνει τρένο ερχόμενο από την Κατερίνη με κατεύθυνση την πόλη της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με την εκδοχή του σταθμάρχη, οι γραμμές του τρένου ήταν αμφότερες ελεύθερες. εκείνη την ώρα που έφτασε το τρένο από την Κατερίνη εκείνος προσπαθούσε να «παρκάρει» ένα άλλο τοπικό τρένο.

«Άλλαξα τα κλειδιά των γραμμών και δεν τα επανέφερα μετά στη θέση τους» φέρεται να παραδέχθηκε στην κατάθεσή του ο σταθμάρχης.

Καθώς λοιπόν ο 60χρονος σταθμάρχης ασχολείτο με την τοπική αμαξοστοιχία, επέτρεψε στο τρένο από την Λάρισα να τοποθετηθεί στην ίδια γραμμή με το τρένο που ερχόταν από την πλευρά της Κατερίνης, με συνέπεια τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και την απώλεια της ζωής για δεκάδες επιβαίνοντες.

Αυτή τη στιγμή, τα θύματα της χθεσινής σύγκρουσης τρένων φθάνουν τα 40, ενώ οι μη ταυτοποιημένοι σοροί φτάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις 36.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments