Ελλάδα

Τα αίτια της τραγωδίας

Τα αίτια της τραγωδίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η διαδικασία έχει, εντούτοις, κινηθεί για να δοθεί η απάντηση στο ερώτημα για τις αιτίες του πολύνεκρου δυστυχήματος.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αδιανόητη τραγωδία. Θρηνούμε κατά κύριο λόγο νέους ανθρώπους. Μοιραζόμαστε την οδύνη όσων έχασαν τους δικούς τους, αν και γνωρίζουμε ότι ο πόνος τους είναι τόσο μεγάλος, ώστε κανένας παρηγορητικός λόγος δεν μπορεί να τον ανακουφίσει», τόνισε συγκινημένη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, κάνοντας απολογισμό της τραγωδίας που εκτυλίσσεται στα Τέμπη και «δείχνοντας» τον δρόμο για την ανάγκη εντοπισμού των αιτίων για την σύγκρουση των δύο τρένων.

Στην ανάγκη αυτή στάθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη στην περιοχή από όπου υπογράμμισε την ανάγκη να αναδειχθούν τα αίτια της τραγωδίας «Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ, ότι θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Ο δε αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής πρόσθεσε, με έκδηλη και δικαιολογημένη συγκίνηση, ότι η κυβερνητική βούληση είναι να εντοπιστούν και να αναδειχθούν τα αίτια του απρόσμενου δεινού, χωρίς να  προσφεύγουμε ως δημοκρατική πολιτεία σε παντογνώστες του διαδικτύου.

«Θα διερευνήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και διαφάνεια τα αίτια του συμβάντος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αδυνατώντας να κρύψει την συγκίνησή του. «Ό,τι και να πούμε αυτή τη στιγμή, βεβηλώνουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Η διαδικασία έχει, εντούτοις, κινηθεί για να δοθεί η απάντηση στο ερώτημα για τις αιτίες του πολύνεκρου δυστυχήματος. Έως τώρα, βαρύτητα δίδεται στην εντολή της τροχιάς και για ποιους λόγους το σύστημα δεν υπάκουσε στις εντολές.

Έτσι, ο σταθμάρχης Λάρισας συνελήφθη και στην κατάθεσή του η έμφαση δόθηκε στο εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα, καθώς και γιατί ο ίδιος ο σταθμάρχης έδωσε τη συγκεκριμένη γραμμή στην επιβατική αμαξοστοιχία. Ο 60χρονος σταθμάρχης έδωσε εντολή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για αλλαγή στην τροχιά αλλά το σύστημα δεν υπάκουσε στις εντολές αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και η ανάκριση προχωρά ταχύτατα, χωρίς, εντούτοις, να προχωρά σε αυθαίρετα συμπεράσματα, που θα προσέβαλαν την μνήμη των θυμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments