Διεθνή

ΗΠΑ: Αυστηρή προειδοποίηση σε Κίνα αν στηρίξει τη Ρωσία

ΗΠΑ: Αυστηρή προειδοποίηση σε Κίνα αν στηρίξει τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Olivier Douliery/Pool via REUTERS

Η Κίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντικά προβλήματα εάν το Πεκίνο στηρίξει τη Ρωσία στην ουκρανική σύγκρουση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Η Κίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντικά προβλήματα εάν το Πεκίνο στηρίξει τη Ρωσία στην ουκρανική σύγκρουση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι και προειδοποιήσαμε την Κίνα για τις συνέπειες που αυτή θα υποστεί εάν παρασχεθεί τέτοια υποστήριξη» , ανέφερε ο Α. Μπλίνκεν σε ενημέρωση μετά από υπουργική συνάντηση στην Αστάνα. Υποσχέθηκε ότι θα κάνει «τα πάντα για να τιμωρήσει εκείνες τις κινεζικές εταιρείες που θα υποστηρίξουν» τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εάν η Κίνα παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για τις σχέσεις του Πεκίνου με χώρες σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Α. Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με τον Άντονι Μπλίνκεν, η Κίνα θα έχει προβλήματα και με άλλες χώρες.

«Επιπλέον, άκουσα πολύ ξεκάθαρα από χώρες σε όλο τον κόσμο από τότε που εκφράσαμε αυτές τις ανησυχίες ότι αυτό θα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τις σχέσεις μας με την Κίνα, αλλά και για τις σχέσεις άλλων χωρών με την Κίνα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.  ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η Κίνα δεν μπορεί να παίζει σε δύο πλευρές, δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τη μορφή των ειρηνευτικών συνομιλιών, από τη μια πλευρά, και να ρίχνει λάδι στη φωτιά, από την άλλη», πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Η Ουάσιγκτον δίνει χρόνο στις εταιρείες να τερματίσουν τις σχέσεις τους με ρωσικές εταιρείες που έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε μια προσπάθεια της Δύσης να πιέσει τη Μόσχα να τερματίσει τον πόλεμο, κατέληξε ο Άντονι Μπλίνκεν. Ανήγγειλε νέα χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, μεταξύ άλλων με νέους εμπορικούς δρόμους, και βοηθώντας τις επιχειρήσεις να βρουν νέες εξαγωγικές αγορές, πέρα από τα 25 εκατομμύρια δολάρια που έχει ήδη δεσμεύσει η κυβέρνηση Μπάιντεν στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments