Ελλάδα

Ανδρέας Αλικανιώτης στο pagenews.gr: Μιλά για το χρονικό της τραγωδίας στα Τέμπτη

Ανδρέας Αλικανιώτης στο pagenews.gr: Μιλά για το χρονικό της τραγωδίας στα Τέμπτη

Πηγή Φωτογραφίας: fthis.gr/eurokinissi

H περιγραφή του Ανδρέα Αλικανιώτη στο pagenews.gr συγκινεί καθώς κατάφερε να βγει ζωντανός από το τρένο και παράλληλα να βοηθήσει να σωθούν δεκάδες επιβάτες

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης 20 ετών, φοιτητής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, περιγράφει στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου τις συγκλονιστικές στιγμές από το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης επιβάτης της αμαξοστοιχίας intercity περιγράφει στο pagenews.gr ότι την ώρα του τραγικού δυστυχήματος ο ίδιος μιλούσε αρχικά στο τηλέφωνο και όλα συνέβησαν περίπου στις 23:20. Νωρίτερα όπως μας περιγράφει, υπήρχε καθυστέρηση στην αμαξοστοιχία. Ο ίδιος επέβαινε σε βαγόνι πίσω από αυτό του κυλικείου. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης έσπασαν σχεδόν όλα, δεν υπήρχε διάδρομος, παντού σπασμένα τζάμια και εικόνες χάους. Στο ίδιο βαγόνι υπήρχαν ακόμη 3 φίλοι του ενώ βρέθηκαν τυχαία και με άλλους 7 συμφοιτητές του από την ίδια σχολή της Θεσσαλονίκης.

Για να βγουν από το τρένο έπρεπε να σπάσουν το τζάμι και να κατέβουν πηδώντας 3-4 μέτρα, αφού πρώτα πέταξαν τις βαλίτσες τους. Είχε απόλυτο σκοτάδι και με το μόνο φως που έβλεπαν ήταν η φωτιά που είχε ξεσπάσει από τα βαγόνια. Ο ίδιος βοήθησε  άλλα 5 με 6 άτομα από το βαγόνι προκειμένου να βγουν έξω και να σωθούν. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με ασθενοφόρο.

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο σταθμάρχης

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή Λάρισας ο σταθμάρχης που κατηγορείται ως υπαίτιος της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Σε βάρος του 59χρονου σταθμάρχη ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας. Ο σταθμάρχης παρέμεινε για 10 λεπτά ενώπιον του εισαγγελέα το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά την απαγγελία των κατηγοριών πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Νωρίτερα, ο 59χρονος σταθμάρχης είχε περάσει το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου και φέρεται να παραδέχτηκε το μοιραίο λάθος με το κλειδί που δεν γύρισε στη σωστή θέση και έστειλε σε πορεία σύγκρουσης με εμπορική αμαξοστοιχία, την αμαξοστοιχία Inter City 62 στην οποία επέβαιναν κυρίως φοιτητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments