Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων Τέμπη: Για κακούργημα κατηγορείται ο σταθμάρχης [vid]

Σύγκρουση τρένων Τέμπη: Για κακούργημα κατηγορείται ο σταθμάρχης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε στον σταθμάρχη Λάρισας

Κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε στον σταθμάρχη Λάρισας, Βασίλη Σαμαρά, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας. Ο σταθμάρχης παρέμεινε για 10 λεπτά ενώπιον του εισαγγελέα το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά την απαγγελία των κατηγοριών πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «ο κ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει την ευθύνη στα πλαίσια που του αναλογεί».

Προαστιακός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για μη φωτεινή σηματοδότηση

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με δημόσιες καταγγελίες ότι δεν υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση στο τμήμα του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στις καταγγελίες προχώρησε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ο οποίος άμεσα θα κληθεί να δώσει έγγραφη κατάθεση.

Την εισαγγελική έρευνα, η οποία έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των πολιτών, θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος θα ζητήσει και έγγραφα από την εταιρεία που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου και άλλα συναφή στοιχεία.

Έρευνα για το εάν στέκουν οι καταγγελίες για τον προαστιακό

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα ερευνηθεί κατ’ αρχάς εάν ισχύουν οι καταγγελίες και εάν πράγματι δεν λειτουργεί η φωτοσήμανση στο συγκεκριμένο τμήμα του προαστιακού σιδηρόδρομου. Επίσης, θα ερευνηθεί για ποιο λόγο δεν λειτουργεί, πόσο καιρό συμβαίνει αυτό και αν και από ποια πρόσωπα έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments