Πολιτική

Άδωνις: Όχι άλλο δηλητήριο από τοξικούς ανθρώπους

Άδωνις: Όχι άλλο δηλητήριο από τοξικούς ανθρώπους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αποσαφήνισε ότι για λόγους σεβασμού προς τη μνήμη των θυμάτων, απείχε από δημόσιες συζητήσεις για την σύγκρουση των τρένων και τα αίτιά της.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αποσαφήνισε ότι για λόγους σεβασμού προς τη μνήμη των θυμάτων, απείχε από δημόσιες συζητήσεις για την σύγκρουση των τρένων και τα αίτιά της.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στην περίπτωση του σταθμάρχη Λάρισας και κατέστησε γνωστό ότι δεν έχει τύχει καμίας κομματικής εύνοιας, ότι δεν είναι «ρουσφέτι» και ότι η επιλογή έγινε μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία είναι δημόσια. Η εκπαίδευση του σταθμάρχη ήταν πλήρης και, εν συνεχεία, απέκτησε την διεθνή πιστοποίηση που απαιτεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η εκπαίδευση δεν διήρκεσε μόνο 15 μέρες, «αυτά όλα είναι ψέματα. Όλοι πέρασαν εκπαίδευση για 7 μήνες, έξι μέρες την εβδομάδα, 7 ώρες την ημέρα. Η εκπαίδευση και ο φάκελος του καθενός έχει παραδοθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, η οποία και τους ελέγχει. Δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτι».

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι αυτό της εξελιγμένης τεχνολογίας και αν ο συγκεκριμένος σταθμός ήταν εφοδιασμένος με συστήματα εξελιγμένης  τεχνολογίας.

Πιο ειδικά, ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι « σταθμός της Λάρισας είχε εξελιγμένη τεχνολογία για να προστατεύει από λάθη. Όλα λειτουργούσαν. Μπροστά του έχει αυτός ο άνθρωπος μια τεράστια οθόνη, όταν έβαλε το τρένο στη λάθος γραμμή, άναψε μπροστά του μια κόκκινη γραμμή και του βάραγε ένα κόκκινο λαμπάκι και βάραγε και ήχος που του έλεγε ότι είναι σε λάθος γραμμή. Επί δωδεκάμιση λεπτά δεν κατάλαβε το λάθος».

«Πιστεύω ότι δεν ήταν μέσα στο σταθμό, δεν γίνεται διαφορετικά, και η οθόνη λειτουργούσε και τα φανάρια και όλα τα συστήματα λειτουργούσαν. Δεν ήταν η περίπτωση ενός σταθμού που τα συστήματα ήταν χαλασμένα. (…) Όλα τα συστήματα λειτουργούσαν. Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να έχει παρέμβει».

Άρα, κατέληξε ο Υπουργός, «η ιδέα ότι είχαμε έναν διαλυμένο σταθμό με διαλυμένα συστήματα δεν είναι αληθής».

Ως προς τα οργανωμένο σχέδιο τηλεματικής, αυτό το διαθέτουν σήμερα μόνο τρεις χώρες. Είναι η Γαλλία, η Γερμανία και τα Βέλγιο. Τον Σεπτέμβριο θα είμαστε η τέταρτη χώρα».

Ο κύριος Γεωργιάδης διευκρίνισε: «H κυβέρνηση έχει τρέξει πολύ, το παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ νεκρό, παγωμένο, γι’ αυτό ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης δεν έχει εμφανιστεί. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί το θέμα πολιτικά είναι αισχρή, γιατί παρέλαβε μια σύμβαση από την κυβέρνηση Σαμαρά και μας παρέδωσε το 2019 μια σύμβαση νεκρή».

Ο υπουργός κατέληξε, λέγοντας ότι «ευθύνες υπάρχουν, όλα αυτά δεν αναιρούν τις ευθύνες,  δεν αδιαφορήσαμε ως κυβέρνηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, θα σκιστούμε, θα κάνουμε τα πάντα. Αυτό είναι λόγος τιμής, είναι δέσμευση!».

Ακόμη, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από την χθεσινή καταδικαστική απόφαση για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε για την σκευωρία Novartis. «Ο Παπαγγελόπουλος είναι ένοχος, γιατί προσπάθησε να «στήσει» σκευωρία».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τέλος τους «τοξικούς ανθρώπους» να μην ρίξουν άλλο δηλητήριο σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, στιγμές πένθους και περισυλλογής. «

Όχι άλλο δηλητήριο από τοξικούς ανθρώπους!», ολοκλήρωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments