Διεθνή

Στα άκρα η σύγκρουση Ρωσίας και Διεθνούς Αμνηστίας

Στα άκρα η σύγκρουση Ρωσίας και Διεθνούς Αμνηστίας

Πηγή Φωτογραφίας: Pavel Dorogoy | Συντελεστές: AP

«Ανεπιθύμητη οργάνωση» είναι από σήμερα επισήμως χαρακτηρισμένη η διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Αμνηστία»

«Ανεπιθύμητη οργάνωση» είναι από σήμερα επισήμως χαρακτηρισμένη η διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Αμνηστία». Ο χαρακτηρισμός προέρχεται από την Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα, η  Διεθνής Αμνηστία υπερβαίνει κατά πολύ τα «εσκαμμένα» και κινείται πέρα από τους διακηρυγμένους σκοπούς και στόχους της.

Με βάση τις έρευνες που διενεργήθηκαν από τις ρωσικές κρατικές υπηρεσίες «η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αναγνωρίσει τις δραστηριότητες της Διεθνούς Διαφάνειας, με έδρα το Βερολίνο (Γερμανία), την οποία διαχειρίζονται πολίτες ξένων χωρών, ως ανεπιθύμητες στη Ρωσία».

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεθνής Αμνηστία λειτουργεί υποκριτικά σε δύο επίπεδα. Επίσημα, «ενεργώντας ως οργάνωση που καταπολεμά τη διαφθορά σε όλο τον κόσμο, παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία απειλεί τα θεμέλια της συνταγματικής τάξης και την ασφάλεια της χώρας».

Η Ρωσία του Β. Πούτιν φέρεται να είναι κυρίως ενοχλημένη από την πρόσφατη επίσημη καταγγελία της Αμνηστίας για σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε πολιτικούς σε θέσεις υψηλής ευθύνες και σε ηθικά διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους.

Με βάση τα κείμενα της ίδιας της διεθνούς οργάνωσης, «για περισσότερες από δύο δεκαετίες, διεφθαρμένοι αξιωματούχοι και υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί στη Ρωσία έχουν ξεπλύνει τεράστια χρηματικά ποσά και «σταθμεύουν» τα παράνομα κέρδη τους στο εξωτερικό».

Έτσι, «στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αρχίζουμε να κάνουμε εκστρατεία για να λογοδοτήσουν αυτοί και οι συνεργοί τους, ενώ απαιτούμε την ταχεία παρακολούθηση των βασικών μεταρρυθμίσεων κατά της διαφθοράς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments