Global News

The Times: Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να εξευγενίσει τον πατέρα του

The Times: Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να εξευγενίσει τον πατέρα του

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg.com

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρα του Μπόρις, θα ήταν μέρος της «λίστας τιμών» που συνέταξε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας. Η αντιπολίτευση επικρίνει μια «σκανδαλώδη» επιλογή.

Η λίστα του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, που πιέστηκε να παραιτηθεί μετά από μια σειρά σκανδάλων, έχει περίπου 100 ονόματα. Επομένως, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό των προκατόχων του Τερέζα Μέι και Ντέιβιντ Κάμερον, στο οποίο συμμετείχαν περίπου εξήντα άτομα. Οι πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε από το περιβάλλον του Μπόρις Τζόνσον ούτε από την κυβέρνηση, έχουν πυροδοτήσει κατηγορίες για νεποτισμό στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος.

Αυτό εξόργισε πολύ τον ηγέτη των Εργατικών της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ. « Είναι γελοίο. Ο πρώην πρωθυπουργός απονέμει τιμές στον πατέρα του – για ποια υπηρεσία; Αυτό είναι κλασικό για έναν άνθρωπο σαν τον Τζόνσον. Νομίζω ότι για τον λαό είναι απολύτως εξωφρενικό ». Η παρουσία σε αυτή τη λίστα του Στάνλει Τζόνσον είναι ακόμη πιο συγκλονιστική αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και επίσης ενδοοικογενειακή βία κατά της μητέρας του Μπόρις τη δεκαετία του 1970. Το 2020, ο Μπόρις Τζόνσον, τότε πρωθυπουργός, είχε ήδη διορίσει τον αδελφό του Τζο να καθίσει στη Βουλή των Λόρδων, την Άνω Βουλή του Βρετανικού κοινοβουλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments