Διεθνή

«Ξεκαρδιστικά» τα lockdown του κορωνοϊού για τον Μπόρις

«Ξεκαρδιστικά» τα lockdown του κορωνοϊού για τον Μπόρις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ξεκαρδιστικά βρίσκει τα lockdown το κορωνοϊού ο Μπόρις Τζόνσον και «υπέροχα» τα πρόστιμα που τα όργανα του κράτους επέβαλαν στους Βρετανούς πολίτες, κατά την διάρκεια της έντονης πανδημικής κρίσης.

Ξεκαρδιστικά βρίσκει τα lockdown το κορωνοϊού ο Μπόρις Τζόνσον και «υπέροχα» τα πρόστιμα που τα όργανα του κράτους επέβαλαν στους Βρετανούς πολίτες, κατά την διάρκεια της έντονης πανδημικής κρίσης.

Τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού και προέδρου των Συντηρητικών κατά τη διάρκεια των κοινωνικών αποκλεισμών φέρνει στο φως η εφημερίδα Telegraph. Το δημοσίευμα εδράζεται σε διαρροή μηνυμάτων από στελέχη της τότε συντηρητικής κυβέρνησης.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια του lockdown χλευάζονταν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ υπουργών και αξιωματούχων στη Βρετανία, όπως φαίνεται να δείχνουν τα κείμενα που διέρρευσαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ματ Χάνκοκ, τότε υπουργό υγείας, και τον Σάιμον Κέις, Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, να συζητούν για τους ταξιδιώτες που είναι «κλειδωμένοι» σε δωμάτια ξενοδοχείων που είναι σαν «κουτιά παπουτσιών». Ο πρωθυπουργός της περιόδου, Μπόρις Τζόνσον, έλεγε «υπέροχα» για τα πρόστιμα που επιβάλλονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με βάση άλλα “Lockdown Files”, άλλα κείμενα δείχνουν τον Μπόρις Τζόνσον να περιγράφει ένα πρόστιμο 10.000 λιρών σε δύο άτομα που παραβίασαν τους κανόνες καραντίνας ως «υπέροχο».

Είναι οι τελευταίες από μια σειρά αποκαλύψεων που προέκυψαν από τη διαρροή.

Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων στις 16 Φεβρουαρίου 2021, ο Σάιμον Κέις ρώτησε τον Χάνκοκ αν γνώριζε «πόσους ανθρώπους κλειδώσαμε σε ξενοδοχεία χθες».

Το μήνυμα εστάλη μία ημέρα αφότου η Αγγλία εισήγαγε υποχρεωτική καραντίνα για τις αφίξεις από 33 χώρες υψηλού κινδύνου.

Ο Χάνκοκ απάντησε: «Κανέναν. Αλλά 149 επέλεξαν να εισέλθουν στη χώρα και τώρα βρίσκονται σε ξενοδοχεία καραντίνας λόγω της δικής τους ελεύθερης βούλησης!». Η διαρροή δείχνει επίσης ότι τον Μάρτιο του 2021, ο Χάνκοκ έστειλε επίσης στον τότε πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον έναν σύνδεσμο προς ένα άρθρο ειδήσεων σχετικά με δύο άτομα στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 λιρών στον καθένα επειδή δεν είχαν μπει σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους από το Ντουμπάι. Ο Τζόνσον απάντησε: «Υπέροχα!».

Ακόμη, με βάση το δημοσίευμα,  οι βουλευτές που ερευνούν τον Μπόρις Τζόνσον για το partygate είπαν ότι υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι παραπλάνησε το Κοινοβούλιο, αφού βρήκε μια ανταλλαγή WhatsApp που έδειχνε τον κορυφαίο συνεργάτη Τύπου του να αγωνίζεται να εκδώσει μια άρνηση.

Η ενδιάμεση έκθεση της επιτροπής προνομίων  ανέφερε επίσης ότι θα έπρεπε να ήταν «προφανές» στον πρώην πρωθυπουργό ότι οι εκδηλώσεις κοινωνικοποίησης στις οποίες παρευρέθηκε παραβίασαν τους δικούς του κανόνες κοινωνικού αποκλεισμού στην εποχή της έξαρσης του Covid – 1 9.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments