Διεθνή

Ερυθρός Σταυρός: Κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος ύδρευσης στη Συρία μετά το σεισμό

Ερυθρός Σταυρός: Κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος ύδρευσης στη Συρία μετά το σεισμό

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Το γερασμένο και κατεστραμμένο από τον πόλεμο σύστημα ύδρευσης της Συρίας γύρω από τη βορειοδυτική επαρχία του Χαλεπιού κινδυνεύει να καταρρεύσει μετά τον σεισμό που σημειώθηκε πριν από ένα μήνα, προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Περίπου 6.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου και τους μετασεισμούς στη Συρία, με τους περισσότερους από αυτούς να πεθαίνουν σε μια ζώνη που ελέγχεται από τους αντάρτες κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Το συμβάν προκάλεσε επίσης άμεσες ζημιές στις υποδομές ύδρευσης εκεί, μειώνοντας την αποτελεσματικότητά τους και αυξάνοντας τον κίνδυνο να εισχωρήσει μολυσμένο νερό,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερυθρός Σταυρός που κάνει λόγο για «πιθανή κατάρρευση».

«Η πιθανότητα καταστροφικών συνεπειών για τη δημόσια υγεία ως επακόλουθο του σεισμού είναι τρομακτικά υψηλή», δήλωσε χαρακτηριστικά  ο Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, περιφερειακός διευθυντής για την Εγγύς και Μέση Ανατολή στον Ερυθρό Σταυρό.

Ήδη, η χολέρα έχει εξαπλωθεί σε τμήματα της Συρίας με τουλάχιστον δύο θανάτους να έχουν αναφερθεί μετά τον σεισμό.

Πολλές δεξαμενές νερού στις στέγες καταστράφηκαν επίσης κατά τη διάρκεια του σεισμού, είπε, δημιουργώντας πρόσθετη πίεση στο σύστημα που είναι ήδη εξασθενημένο μετά από 12 χρόνια συγκρούσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments