Διεθνή

Ουκρανός πρωθυπουργός: Ολοκληρώθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που ζήτησε η ΕΕ για την έναρξη διαπραγματεύσεων

Ουκρανός πρωθυπουργός: Ολοκληρώθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που ζήτησε η ΕΕ για την έναρξη διαπραγματεύσεων

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ ανακοίνωσε τον διορισμό νέου επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας κατά της Διαφθοράς (NABU), δηλώνοντας ότι το Κίεβο έχει πλέον ολοκληρώσει τις επτά μεταρρυθμίσεις που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

“Η Ουκρανία έχει πλέον εκπληρώσει τις επτά συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης (…) Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητά μας να αρχίσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις αυτόν τον χρόνο”, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Νέος διευθυντής της NABU είναι ο Σέμεν Κρίβονος, 40 ετών, νομικός άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο οποίος μέχρι σήμερα διηύθυνε δημόσια υπηρεσία για τον αστικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Ουκρανός ακτιβιστής κατά της διαφθοράς, ο Βιτάλι Σαμπούνιν, δήλωσε στο Facebook ότι ο Σέμεν Κρίβονος διαθέτει “μηδέν εμπειρία” στις έρευνες κατά της διαφθοράς και ότι συνδέεται με την ουκρανική προεδρία.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρόσφερε στο Κίεβο το καθεστώς του επίσημου υποψηφίου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον Ιούνιο του 2022.

Η Ενωση συνόδευσε την διατήρηση του καθεστώτος αυτού με επτά μεταρρυθμίσεις, ανάμεσά τους η ενίσχυση του κράτους δικαίου, η συνέχιση των δικαστικών μεταρρυθμίσεων, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, η εφαρμογή νόμου κατά των ολιγαρχών.

Το επόμενο βήμα στην ενταξιακή διαδικασία είναι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, μία απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί ομοφώνως από τα κράτη μέλη της ΕΕ έπειτα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι αρχές της Ουκρανίας δηλώνουν ετοιμότητα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων από φέτος, αλλά η διαδικασία είναι πιθανόν να διαρκέσει χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments