Ελλάδα

Πότε και πώς ξαναπαίρνουν μπροστά τα τρένα

Πότε και πώς ξαναπαίρνουν μπροστά τα τρένα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Έως το τέλος του μήνα και με πρόσθετο προσωπικό στοχεύει η κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Έως το τέλος του μήνα και με πρόσθετο προσωπικό στοχεύει η κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Αυτό το συμπέρασμα αποτυπώνεται στις τοποθετήσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κύριος Γ. Γεραπετρίτης κατέστησε σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά είναι η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων στους συντομότερους δυνατούς χρόνους

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «επιθυμία μας είναι ο σιδηρόδρομος να επανεκκινήσει το συντομότερο δυνατό χρόνο», διευκρινίζοντας στο σημείο αυτό «ενδεχομένως και έως το τέλος του μήνα».

Για να επιτευχθεί αυτός ο κυβερνητικός στόχος, θα χρειαστεί πρόσθετο προσωπικό και έτσι, «θα έχουμε μια αύξηση της παρουσίας του προσωπικού και πιθανότατα μία μείωση του έργου. Αυτό θα γίνει σύμμετρα [γιατί] δεν επιθυμούμε να αποψιλώσουμε τις γραμμές που είναι λειτουργικές και αναγκαίες».

Αυτό μεταφράζεται, τουλάχιστον, σε δύο σταθμάρχες ανά σταθμό. «Έως ότου το σύστημα ηλεκτρονικής αναβάθμισης τεθεί σε λειτουργία, θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό και θα ενισχυθούν τα οικονομικά του σιδηρόδρομου».

Τέλος,  θα υπάρξει ρύθμιση για ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο λειτουργίας ως προς τις καταστροφές και τις δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Πρόκειται για μια παλαιά, παγιωμένη παθογένεια των σιδηροδρόμων της χώρας.

Στο σημείο αυτό υπήρξε παρανόηση από δημοσιογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο οποίος υπέθεσε ότι επίκειται… αυστηροποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και άλλα καλλιτεχνικά παρεμφερή της αριστεράς.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργού, ο οποίος αποσαφήνισε στον δημοσιογράφο πως πιο αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά ότι πρόσληψη και τοποθέτηση αστυνομικών οργάνων σε κάθε σταθμό της χώρας. Εικάζεται, δε, ότι η απάντηση έγινε κατανοητή, τελικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments