Πολιτική

Η μεγάλη παρανόηση των δηλώσεων ‘Άδωνι

Η μεγάλη παρανόηση των δηλώσεων ‘Άδωνι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Εδώ και αρκετές ώρες μια αποστροφή των χθεσινοβραδινών δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη αποτελούν τον σκληρό πυρήνα μιας έντονης κριτικής από τα αντιπολιτευτικά κόμματα.

Εδώ και αρκετές ώρες μια αποστροφή των χθεσινοβραδινών δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη αποτελούν τον σκληρό πυρήνα μιας έντονης κριτικής από τα αντιπολιτευτικά κόμματα. Η κριτική αυτή συνοψίζεται στη μονότονη επανάληψη μιας μεμονωμένης φράσης του υπουργού, ως εάν αυτή η φράση να διατυπώθηκε «στο κενό», αποκομμένη από τα λογικά, νοητικά συμφραζόμενά της.

Έτσι η παραφθορά των δηλώσεων του Άδωνι οδήγησε στην έκδοση δυο ανακοινώσεων, μάλλον εν πολιτικώ θερμώ, από την Κουμουνδούρου και την Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς οι δηλώσεις του υπουργού να έχουν υπάρξει αντικείμενο μιας λιγότερο επιδερμικής προσέγγισης. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνελήφθησαν παρασυρόμενοι από το αντιπολιτευτικό πάθος της άτυπης προεκλογικής  περιόδου.

ΣΥΡΙΖΑ

Τον «χορό» των ανακοινώσεων έσυρε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια σφοδρή ανακοίνωση, γραμμένη με βεβαιότητες και σε απόλυτο πνεύμα.

«Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία, ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για “ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας”», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει «σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως “αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς”»,

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με οξύ αντιπολιτευτικό ύφος, αναφέροντας πως «…είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις “ναι, έχουν πρόβλημα ασφαλείας τα τρένα”; Μα αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος… Είναι πιθανόν ο υπουργός να σκέφτηκε ότι αν εγώ ως υπουργός Μεταφορών βγω να πω ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα».

Μετά από αυτήν την αναφορά Γεωργιάδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για “ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας”». Η ίδια ανακοίνωση φθάνει μάλιστα στο σημείο να ζητά την αποπομπή το υπουργού Ανάπτυξης από την κυβέρνηση με προφανή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, αφού θεωρείται ότι «εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει».

ΠΑΣΟΚ

Στο ίδιο πνεύμα, η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα το ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο για κυνισμό, μιλάει για ψεύδη και ζητά επίσης την αποπομπή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

«Με τον πλέον κυνικό τρόπο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, μας αποκάλυψε ότι εν γνώσει του ο κ. Καραμανλής έλεγε ψέματα στη Βουλή και τους πολίτες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων οκτώ μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα. Με άλλα λόγια, διαβεβαίωνε ψευδώς τους Έλληνες πολίτες πως είναι ασφαλές να ταξιδεύουν με το τρένο ενώ ήξερε τις εγκληματικές καθυστερήσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεδιοίκησης και την υποστελέχωση των σταθμών του ΟΣΕ.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αν αποκάλυπτε την αλήθεια ο Υπουργός «δεν θα έμπαινε άνθρωπος στο τρένο». Αυτή η παραδοχή μετά από 57 συνανθρώπους μας που μπήκαν στο τρένο και έχασαν τη ζωή τους, αγγίζει τα όρια της ύβρεως.

Αλήθεια, καταλήγει το κείμενο της ανακοίνωσης, ο «ανεύθυνος άρχων» Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλογίσει κάποια ευθύνη στον κ. Γεωργιάδη για τη δήλωση του αυτή;».

Άδωνις Γεωργιάδης

Αν παρακολουθήσει όμως κάποιος την χθεσινή συνέντευξη του Άδωνι, βλέπει ότι ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχασε φυσικά οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα και άρχισε να προκαλεί απρόκλητα το κοινό συναίσθημα και την κοινή λογική.

Είναι γνωστό ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανεξάρτητα από την κρίση μας, για το πρόσωπό του,  θετική ή αρνητική, διαθέτει επαφή με το κοινό αίσθημα και με την αίσθηση των δημοσίων πραγμάτων. Οι δεκάδες χιλιάδες ψήφοι – ρεκόρ που συγκεντρώνει αυτό πιστοποιούν.

Και αυτό που έπραξε ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν πριν από όλα να υπενθυμίσει ότι το ανθρώπινο λάθος υπονομεύει την ασφάλεια. Δεν μπορεί να υπάρξει δυστύχημα χωρίς να έχει προηγηθεί ανθρώπινο λάθος, είτε πρόκειται για αεροπορικό, είτε αυτοκινητιστικό, είτε σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως είναι αναμφίβολα η περίπτωση της σύγκρουσης των τρένων στην περιοχή των Πρεσπών.

Και ως προς τον σταθμάρχη της Λάρισας, οι συνομιλίες που διέρρευσαν, οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας, μαρτυρούν μια περίπτωση ανθρώπου με καταφανή προβλήματα εργασιακής απόδοσης στην συγκεκριμένη θέση.  Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πριν καταλήξει στην πρόταση για ασφάλεια των τρένων και την στάση του υπουργού, ανέφερε επί λέξει ότι «ο σταθμάρχης Λαρίσης τα έχει χαμένα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στους διαλόγους. Αμφιβάλλω πολύ αν έχει την ικανότητα για να είναι σταθμάρχης. Αναρωτιέμαι τι έκαναν οι συνάδελφοί του. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση ενός παντελώς ακατάλληλου ανθρώπου για τη θέση αυτή». Και ο σταθμάρχης δεν τυγχάνει με βάση όλους τους διαλόγους που έχουμε στη διάθεσή μας, καμιάς συμπαράστασης και ενσυναίσθησης από άλλους σταθμάρχες και τους υπολοίπους υπαλλήλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments