Διεθνή

Ισπανία: Αποζημίωση «μαμούθ» στην πρώην σύζυγό του για τις οικιακές εργασίες της

Ισπανία: Αποζημίωση «μαμούθ» στην πρώην σύζυγό του για τις οικιακές εργασίες της
Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο επί 25 χρόνια

Mία ιστορική απόφαση έλαβε δικαστήριο στην Ισπανία, καθώς διέταξε έναν επιχειρηματία να πληρώσει αποζημίωση 204.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του για τα 25 χρόνια απλήρωτων οικιακών εργασιών της.

Η δικαστής υπολόγισε την αποζημίωση βάσει του κατώτατου μηνιαίου μισθού που ίσχυε στα 25 χρόνια που ήταν παντρεμένο το ζευγάρι.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Βελέζ Μάλαγα της νότιας Ισπανίας ο επιχειρηματίας καλείται να καταβάλει επίσης μηνιαία σύνταξη 500 ευρώ στην πρώην σύζυγό του, Ιβάνα Μοράλ και επίδομα 400 και 600 ευρώ στις δύο κόρες τους, ηλικίας 20 και 14 ετών.

«Ήταν ξεκάθαρα μια υπόθεση κακοποίησης να με αποκλείσει ( ο πρώην σύζυγός μου) τελείως οικονομικά και να με αφήσει με τίποτε, όταν έληξε ο γάμος μας, με αποτέλεσμα εγώ και οι κόρες μου να μην έχουμε τίποτε μετά από τόσα χρόνια που αφιέρωσα όλο μου το χρόνο, την ενέργεια και την αγάπη μου στην οικογένεια», δήλωσε η γυναίκα.

«Υποστήριζα τον άνδρα μου στη δουλειά του και στην οικογένεια ως μητέρα. Ουδέποτε μού επέτρεψε πρόσβαση στις οικονομικές του υποθέσεις. Όλα ήταν στο όνομά του», πρόσθεσε.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1995, αλλά η Μοράλ ζήτησε διαζύγιο το 2020. Στη διάρκεια του γάμου τους ο πρώην σύζυγος ίδρυσε μια επιχείρηση με γυμναστήρια, λίαν επικερδή, που του επέτρεψε να αγοράσει μια σειρά από πούτελή οχήματα κι ένα κτήμα 700 στρεμμάτων με ελιές, εκτιμώμενης αξίας τεσσάρων εκατ. ευρώ.

Όταν η μεγαλύτερη κόρη του έγινε 16 ετών, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να συνεχίσει να πληρώνει για τις σπουδές της, αναγκάζοντάς την να πιάσει δουλειά.

Ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει από την πρώην σύζυγό του, όταν παντρεύτηκαν, να υπογράψει προγαμιαία συμβόλαιο, που προέβλεπε ότι θα μοιράζονταν μόνον όσα αποκτούσαν από κοινού.

«Ο λόγος που μίλησα στα ΜΜΕ, ήταν ότι θέλω οι γυναίκες να γνωρίζουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση για τις οικιακές εργασίες, όταν υπάρχει προγαμιαίο συμβόλαιο» δήλωσε η Μοράλ.

Όταν πήραν διαζύγιο, ο πρώην σύζυγος της Μοράλ το μόνο που της άφησε αρχικά ήταν το μισό σπίτι, αλλά καθόλου χρήματα. Ο επιχειρηματίας αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments