Αθλητισμός

Ένωση προπονητών Euroleague: Στήριξη στο πρόσωπο του Εργκίν Αταμάν

Ένωση προπονητών Euroleague: Στήριξη στο πρόσωπο του Εργκίν Αταμάν

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Η πορεία της Ανατολού Εφές στην φετινή Euroleague δεν θεωρείται η αναμενόμενη τηρουμένων των αναλογιών. Προέρχεται από την εκτός έδρας επικράτηση στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό{87-82}. Η επόμενη αναμέτρηση δεν ''κύλησε'' με το μέρος της ομάδας του Αταμάν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα{75-94}. Όμως μετά την λήξη της αναμέτρησης ακολούθησε ένα σκηνικό μεταξύ Αταμάν και μερίδας οπαδών του Ερυθρού Αστέρα.

Η Ανατολού Εφές βρίσκεται με το ”ένα πόδι” εκτός τροχιάς Playoffs{13 νίκες,13 ήττες} κάτι το οποίο σίγουρα φέρνει σε αρκετούς προβληματισμούς, τόσο στελέχη και διοικητικούς παράγοντες, όσο και τον ίδιο τον προπονητή. Προερχόμενη από μια άσχημη βραδιά στο Alexandar Nikolic Hall, καθώς υπέστη βαριά ήττα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα{75-94,8/3}.

Την επόμενη αγωνιστική για την ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής θα συναντήσει στο κατηφορικό πέρασμα της την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία απέχει μια νίκη παραπάνω από τους δις πρωταθλητές και βρίσκεται στην 9η θέση{14 νίκες,13 ήττες}. Αποτελεί έναν κρίσιμο αγώνα για όποια ομάδα καταφέρει να επικρατήσει και να αποκτά περισσότερες πιθανότητες για την πρώτη οκτάδα.

Ωστόσο μετά την λήξη της αναμέτρησης με την ομάδα του Βελιγραδίου υπήρξαν ενδιαφέρουσες δηλώσεις των προπονητών προς κάθε πιθανή κατεύθυνση και αντιδράσεις από το ”καυτό” γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα. Ο προπονητής της back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης αποβλήθηκε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με τους ερυθρόλευκους{στο 35′ λεπτό}και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε με τον χαρακτηρισμό ”ντροπή” προς τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα.

Η απάντηση της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς φυσικά δεν καθυστέρησε να έρθει, καθώς απέδωσε τον χαρακτηρισμό ”προβοκάτορα” τον Αταμάν. Η αποβολή του ”έξω φρενών” Τούρκου τεχνικού ακολούθησε, λόγω της διαμαρτυρίας προς τους διαιτητές, ενώ νωρίτερα είχε δεχθεί ακόμα μια.

Παρέμβαση της διοργανώτριας αρχής και η θέση που διατήρησε:

”Η Ένωση προπονητών της Euroleague αντιλαμβάνεται ότι οι οπαδοί σε όλη την ήπειρο κάνουν το άθλημα μας μοναδικό. Παρά ταύτα, όλοι οι μέτοχοι του μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών, πρέπει να καταλάβουν ότι στις μέρες ο σεβασμός προς όλα τα μέλη που εμπλέκονται με το μπάσκετ είναι κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας.

Προσβλητικές φράσεις οποιουδήποτε είδους δεν χωρούν στο άθλημα μας και όσα έγιναν στο Βελιγράδι σε βάρος ενός μέλους μας, τον Εργκίν Αταμάν και σε βάρος άλλων μελών μας σε άλλα γήπεδα θα έπρεπε να είναι μη αποδεκτά. Είναι το ίδιο μη αποδεκτό να ακούγονται ύβρεις προς στους διαιτητές στο Κάουνας ή σε βάρος μελών της διοίκησης της Euroleague σε αρκετές αρένες.

Αυτή είναι μια πάγια θέση που αντανακλά τη στάση όλων των  μελών μας και διευρύνεται σε όποιον είναι μέρος του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων τον παικτών, των διαιτητών ή της ίδιας της διοργάνωσης. Έχουμε πλήρη επίγνωση της νοοτροπίας και της αθλητικής κουλτούρας που για δεκαετίες θεωρούσε αποδεκτή αυτού του είδους την οπαδική συμπεριφορά και αισθανόμαστε έντονα ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments