Διεθνή

Οι ΗΠΑ διαψεύδουν το Ιράν για συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων

Οι ΗΠΑ διαψεύδουν το Ιράν για συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Διαψεύδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με αποψινή δήλωσή τους, ότι υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στην Αμερική και το Ιράν, όπως ισχυρίζεται η Τεχεράνη.

Διαψεύδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με αποψινή δήλωσή τους, ότι υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στην Αμερική και το Ιράν, όπως ισχυρίζεται η Τεχεράνη.

«Οι ισχυρισμοί των Ιρανών αξιωματούχων ότι έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των πολιτών των ΗΠΑ που κρατούνται παράνομα από το Ιράν είναι ψευδείς», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Δυστυχώς, οι Ιρανοί αξιωματούχοι δεν θα διστάσουν να επινοήσουν τα πράγματα και ο τελευταίος σκληρός ισχυρισμός θα προκαλέσει περισσότερο πόνο στις οικογένειες των Siamak Namazi, Emad Shargi και Morad Tahbaz», είπε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος σε τρεις Ιρανοαμερικανούς πολίτες που κρατούνται στο Ιράν.

Πιο πριν, είχε ανακοινωθεί ψευδώς από την ιρανική πλευρά ότι υπήρξε συμφωνία με την Ουάσιγκτον.

Σε αρχική συμφωνία για την ανταλλαγή κρατουμένων υποστηριζόταν ότι προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, σύμφωνα με δήλωση του Ιρανού υπουργού των Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ – Αμπντολαχιάν στην κρατική τηλεόραση του Ιράν την Κυριακή, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ελπίζει πως η ανταλλαγή των κρατουμένων θα γίνει σύντομα.

«Αναφορικά με το ζήτημα των ανταλλαγών κρατουμένων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, έχουμε επιτύχει μία συμφωνία κατά τις πρόσφατες ημέρες κι αν όλα εξελιχθούν ομαλά στην αμερικανική πλευρά, νομίζω ότι θα γίνουμε μάρτυρες μιας ανταλλαγής κρατουμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα», είχε δηλώσει αναληθώς ο Αμπντολαχιάν.

«Από την πλευρά μας, όλα είναι έτοιμα, ενώ στις ΗΠΑ εργάζονται επί του παρόντος στον τελικό τεχνικό συντονισμό», είχε συμπληρώσει ο ίδιος, ισχυρισμοί που όμως αμφισβητούνται πλήρως από την αμερικανική πλευρά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments