Διεθνή

Οι ΗΠΑ εργάζονται για την προστασία της Silicon Valley Bank

Οι ΗΠΑ εργάζονται για την προστασία της Silicon Valley Bank

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για την άμεση λήψη μέτρων που θα επιτύχουν την προστασία της Silicon Valley Bank (SVB) εργάζεται η αμερικανική κυβέρνηση.

Για την άμεση λήψη μέτρων που θα επιτύχουν την προστασία της Silicon Valley Bank (SVB) εργάζεται η αμερικανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), που ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας, εργάζεται για την εύρεση αγοραστή της SVB, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που αναφέρονται στο όνομα της δημοκρατικής Ro Khanna, η οποία δηλώνει ότι εργάζεται προκειμένου να βρει αγοραστή για την SVB και προτρέπει την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παρέμβει και να εγγυηθεί το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων.SILICO

Κατά το Bloomberg, σε διαδικασία δημοπρασίας της Τράπεζας προχώρησε ήδη η FDIC και οι τελικές προσφορές των ενδιαφερομένων αναμένονται έως και το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να υπάρξει μια γρήγορη συμφωνία.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν εργάστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας της SVB, η οποία είχε επικεντρωθεί σε νεοφυείς επιχειρήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των επιχειρηματικών κεφαλαίων και στις περιφερειακές τράπεζες.

Ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες. Πηγή δήλωσε στο Reuters πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) είχε ενεργήσει για να διατηρήσει τη λειτουργία των τραπεζών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και θα μπορούσε να λάβει παρόμοια μέτρα και τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τ. Γιέλλέν δεν μιλά για διάσωση, αλλά για προστασία. Σχολίασε την πιθανότητα διάσωσης για τη Silicon Valley Bank, δηλώνοντας ότι οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, αλλά η διάσωση δεν είναι μία από αυτές προς το παρόν. «Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρη ότι κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, υπήρχαν επενδυτές και ιδιοκτήτες συστημικών μεγάλων τραπεζών που διασώθηκαν…και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σημαίνει ότι δεν πρόκειται να το κάνουμε ξανά», είπε η Γιέλεν στο CBS.

Η κατάρρευση της τράπεζας έχει εγείρει ανησυχίες για τη σταθερότητα των περιφερειακών τραπεζών και την ικανότητα των μικρών επιχειρήσεων να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνηση Μπάιντεν έχουν γίνει δέκτες εξωγενών πιέσεων, ιδιαίτερα από τη Μεγάλη Βρετανία και την συντηρητική κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ. Για τους Βρετανούς, υπάρχει «σοβαρός κίνδυνος για τους κλάδους τεχνολογίας και επιστήμης, οι οποίοι συνεργάζονται με αυτήν την τράπεζα», όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ο Τζέρεμι Χαντ τόνισε, ακόμη,  ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι το Σαββατοκύριακο και ότι «εργαζόμαστε με γρήγορους ρυθμούς για να βρούμε μια λύση». Πρόσθεσε ότι αυτό το σχέδιο θα καλύψει τις ανάγκες σε μετρητά των εταιρειών που επηρεάστηκαν από την κατάρρευση της τράπεζας, δανειστή «μερικών από τις πιο υποσχόμενες και συναρπαστικές επιχειρήσεις μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments