Διεθνή

ΟΗΕ: Αγνώστου προελεύσεως ο κορωνοϊός

ΟΗΕ: Αγνώστου προελεύσεως ο κορωνοϊός

Πηγή Φωτογραφίας: skynews.gr/Αρχείου

Τρία χρόνια μετά την εκδήλωση του Covid – 19 ο ΟΗΕ δηλώνει ότι αγνοεί ακόμη την προέλευση του θανατηφόρου ιού

Τρία χρόνια μετά την εκδήλωση του Covid – 19 ο ΟΗΕ δηλώνει ότι αγνοεί ακόμη την προέλευση του θανατηφόρου ιού, αλλά παραμένει ηθική επιταγή για τον κορυφαίο διεθνή οργανισμό η ανακάλυψη της προέλευσης.

Η ανακάλυψη αυτή είναι επιταγή ηθικής τάξεως και όλες οι υποθέσεις πρέπει να διερευνηθούν, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθιστώντας σαφή την ανυποχώρητη βούλησή του να βρει ο οργανισμός πώς προέκυψε ο ιός.

«Η κατανόηση της προέλευσης του της COVID – 19 και η διερεύνηση όλων των υποθέσεων παραμένει μια επιστημονική επιταγή, για να μας βοηθήσει να αποτρέψουμε μελλοντικές επιδημίες (και) μια ηθική επιταγή, για χάρη των εκατομμυρίων ανθρώπων που πέθαναν και εκείνων που ζουν με τοn Long Covid», τόνισε ο Tedros Adhanom Ghebreyesu και μεταδίδει το Reuters.

Στην ανάρτηση αυτή προέβη λόγω της συμπλήρωσης τριών ετών από την θλιβερή εκείνη επέτειο, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «πανδημία» για να περιγράψει το παγκόσμιο ξέσπασμα του COVID-19.

Ακτιβιστές, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί δήλωσαν σε ανοιχτή επιστολή αυτό το Σαββατοκύριακο ότι το επίκεντρο της επετείου πρέπει να είναι η αποτροπή επανάληψης της άνισης κυκλοφορίας του εμβολίου για τον COVID-19, λέγοντας ότι αυτό οδήγησε σε τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια θανάτους που μπορούσαν να αποφευχθούν.

Οι προσεγγίσεις ως προς την πηγή προέλευσης αποκλίνουν ανάλογα με την υπερδύναμη.

Έτσι, μια αμερικανική υπηρεσία αναφέρθηκε από την Wall Street Journal ότι εκτίμησε ότι η πανδημία πιθανότατα προκλήθηκε από μια ακούσια διαρροή κινεζικού εργαστηρίου, αυξάνοντας την πίεση στον ΠΟΥ να βρει απαντήσεις. Απεναντίας, η Κίνα αρνείται την εκτίμηση αυτή και επιμένει στην φυσική προέλευση του ιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments